Partier vil bremse udnyttelse af elever

UDNYTTELSE: Partierne bag erhvervsuddannelsesreformen vil bremse virksomheders misbrug af gratis elever. Samtidig gør forbund klar til at rejse erstatningskrav mod skolepraktikcentre for at misligeholde aftaler med elever.

Reglerne skal strammes, så elever fra skolepraktikcentre ikke udnyttes som gratis arbejdskraft i virksomheder.
Reglerne skal strammes, så elever fra skolepraktikcentre ikke udnyttes som gratis arbejdskraft i virksomheder.Foto: Colourbox
Erik Bjørn Møller

Vi har et stigende antal medlemmer, der har været i VFU-forløb, hvor de reelt har været gratis arbejdskraft.

Benny Yssing
Uddannelsesansvarlig i Dansk El-Forbund

Virksomheders stigende spekulation i at udnytte elever på erhvervsuddannelserne som gratis arbejdskraft fører nu til, at partierne bag erhvervsuddannelsesreformen lægger an til at stramme reglerne for den såkaldte virksomhedsforlagte undervisning (VFU).

Det skal forhindre, at virksomheder misbruger VFU-ordningen til at sikre sig gratis arbejdskraft i en periode, uden at det uddannelsesmæssigt kommer eleverne til gode.

”Nu handler det ikke mere om, hvorvidt vi skal gøre noget. Nu handler det om, hvad vi præcist skal gøre for at forhindre misbruget. Mit håb er, at vi kan starte op med nye og strammere regler efter sommerferien,” siger Socialdemokraternes erhvervsuddannelsesordfører, Mattias Tesfaye, til Altinget.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00