Private skoler åbner dørene for asylbørn

PRES: Landets privatskoler og friskoler er klar til at aflaste kommunerne, der presses af voldsomt stigende antal flygtningebørn. I Nyborg har en friskole som den første påbegyndt undervisning af 23 flygtningebørn.

Landets 470 private og frie skoler erklærer sig villige til at løfte en del af ansvaret for at sikre undervisning til flygtningebørn.
Landets 470 private og frie skoler erklærer sig villige til at løfte en del af ansvaret for at sikre undervisning til flygtningebørn.Foto: Colourbox
Erik Bjørn Møller

Ingen skal være i tvivl om, at vi ser det her som en samfundsopgave, som de frie skoler også skal være med til at løse.

Karsten Suhr
Formand for Danmarks Privatskoleforening

Mens kommunerne vånder sig under det massive pres fra flygtningebørn, der skal undervises, erklærer landets 470 privatskoler og friskoler sig nu klar til at aflaste kommunerne og påtage sig deres del af ansvaret.

Det har både Danmarks Privatskoleforening og Dansk Friskoleforening meddelt Undervisningsministeriet, der nu er i færd med at udarbejde en form for partnerskabsaftale, der skal opstille betingelser og de økonomiske rammer for de private skolers indsats.

En samfundsopgave
”Ingen skal være i tvivl om, at vi ser det her som en samfundsopgave, som de frie skoler også skal være med til at løse,” siger formanden for Privatskoleforeningen, Karsten Suhr.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00