Regeringen afviser fælles børne-formålsparagraf

PARAGRAF: Der kommer ingen fællesparagraf på børne- og ungeområdet, som KL ellers har ønsket. Det slog både indenrigs- og undervisningsministeren fast, da de torsdag deltog i KL's Børnetopmøde i Aalborg.
Per Bang Thomsen

Løsningen er ikke en fælles formålsparagraf. Jeg tror, det er meget vigtigere at se konkret på, hvordan man får samarbejdet til at fungere og tænke indhold i forhold til de tilbud, vi har til vores børn.

Christine Antorini
Børne- og undervisningsminister (S)

Der kommer ingen fælles formålsparagraf for alle børn og unge i Danmark. Det slog både børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) fast, da de torsdag talte under KL's såkalte Børnetopmøde i Aalborg.

I udspillet "Det gode børneliv" har kommunernes fællesforening ellers opfordret regeringen til at droppe de enkelte formålsparagraffer i dagtilbudsloven, folkeskoleloven, serviceloven og sundhedsloven, og i stedet koge dem sammen til en fællesparagraf. Ifølge Jane Findahl (SF), formand for KL's Børne- og Kulturudvalg, vil en sådan fællesparagraf "samle det gode børneliv" og skabe en bedre sammenhæng mellem de forskellige områder.

Det afviste de to ministre dog blankt.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00