Riisagers nye web-værktøj skal sikre åbenhed om folkeskolerne

OVERBLIK: Undervisningsminister Merete Riisager (LA) lancerer fredag et nyt digitalt værktøj kaldet ’Kommunetal’, der giver forældre, elever og andre adgang til kommunernes skoletal.

"Folkeskolen er folkets skole, og derfor er det vigtigt, at borgerne kan få indblik i de rammer, der er for skolen," siger undervisningsminister Merete Riisager (LA).
"Folkeskolen er folkets skole, og derfor er det vigtigt, at borgerne kan få indblik i de rammer, der er for skolen," siger undervisningsminister Merete Riisager (LA).Foto: Ólafur Steinar Gestsson
Simon Friis Date

Mange forældre ved ikke nok om folkeskolernes vilkår og resultater i dag. Det mener undervisningsminister Merete Riisager, som derfor har lanceret et nyt digitalt værktøj, Kommunetal.

"Folkeskolen er folkets skole, og derfor er det vigtigt, at borgerne kan få indblik i de rammer, der er for skolen. Folkeskolen er naturligvis meget andet end de tal, der ligger i dette værktøj. Skolens kvalitet handler også om tilstedeværende ledelse, samarbejde med forældrene, bevægelse, nærhed og skolens indre liv, ” udtaler undervisningsministeren i en pressemeddelelse.

Borgere skal kunne stille kritiske spørgsmål
Det digitale værktøj bidrager ifølge Undervisningsministeriet til en øget åbenhed og bedre brug af data i tråd med regeringens sammenhængsreform. Kommunetal skal ruste borgeren til at indgå i kritisk dialog om folkeskolen med de lokale politikere.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00