Røde partier afviser DF's karakterforslag

GYMNASIET: Hverken Socialdemokraterne eller SF bakker op om DF’s ønske om at indregne alle grundskolekaraktererne i adgangskravet til gymnasiet.

Alle grundskolekaraktererne skal ikke tælle med i adgangskravet til gymnasiet, mener både Socialdemokraterne og SF.
Alle grundskolekaraktererne skal ikke tælle med i adgangskravet til gymnasiet, mener både Socialdemokraterne og SF.Foto: Colourbox
Per Bang Thomsen

Dansk og matematik er de to mest centrale fag, og derfor er det mest fornuftigt at udregne adgangskravet ud fra de karakterer.

Ane Halsboe-Jørgensen (S)
Ungdomsuddannelsesordfører
Fakta
Hvordan ser elevernes karaktersnit ud i dag?

Alle elever skal på 9. klassetrin aflægge fem bundne prøver samt to prøver, som findes ved udtræk. Herudover kan eleverne vælge at aflægge prøve i en række frivillige valgfag.

I 2014 lå det samlede karaktergennemsnit i de bundne prøver ved folkeskolens afgangsprøve på 6,8. Eleverne fra de frie grundskoler opnåede et karaktergennemsnit på 7,5 i de bundne prøver, mens eleverne fra folkeskolerne opnåede det næsthøjeste karaktergennemsnit på 6,7. 

Kilde: Uvm.dk

Alle karakterne fra grundskolen skal tælle med i adgangskravet til gymnasiet.

Sådan lød meldingen i sidste uge fra Dansk Folkeparti, som vil skærpe de boglige krav til fremtidens studenter.

Men hos Socialdemokraterne holder man fast i, at adgangskravet til de gymnasiale ungdomsuddannelser udelukkende skal baseres på et gennemsnit af dansk- og matematikkarakterne, som det også er tilfældet for kravet til erhvervsuddannelserne.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00