Skolelederne revser skoleforslag fra regeringen og KL

KRITIK: Regeringen og KL vil give kommunerne ”friere rammer for klassedannelse” og øget mulighed for fælles ledelse for skoler og dagtilbud. Ubegribeligt, lyder reaktionen fra Skolelederforeningen.

"Kommunerne får puttet tre milliarder i kassen, så jeg kan ikke forstå, hvorfor de skal finde endnu mere på det her område. Det er helt ubegribeligt,” siger Skolelederforeningens formand Claus Hjortdal om økonomiaftalen mellem regeringen og KL.
"Kommunerne får puttet tre milliarder i kassen, så jeg kan ikke forstå, hvorfor de skal finde endnu mere på det her område. Det er helt ubegribeligt,” siger Skolelederforeningens formand Claus Hjortdal om økonomiaftalen mellem regeringen og KL.Foto: Altinget TV
Tyson W. Lyall

”Det er ikke pædagogik, borgertilfredshed eller ledelse, men alene økonomi, der er styrende.”

Skolelederforeningens formand, Claus Hjortdal, har bladret om på side 16 i ”Aftale om kommunernes økonomi for 2018” og er stærkt utilfreds med det, han kan læse.

Her skriver regeringen og KL nemlig, at man vil udvide muligheden for fælles ledelse mellem dagtilbud og skoler og skabe ”friere rammer for klassedannelse”.

Dokumentation

Fra ’Aftale om kommunernes økonomi for 2018’:

Det står der om ”Initiativer til forenkling af kommunernes rammer og styrket styring”:

* Fælles ledelse mellem dagtilbud og skoler: Regeringen vil søge opbakning til at give mulighed for fælles leder og bestyrelse for dagtilbud og skoler med op til 500 børn.

* Friere rammer for klassedannelse: Regeringen vil søge opbakning til mere fleksible muligheder for klassedannelser samt mulighed for organisering af undervisningen i hold med henblik på at understøtte differentierede læringsforløb.


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00