Skoler døjer med dårligt internet

DIGITALT: Den digitale udvikling halter bagefter på mange skoler. Det Digitale Råd opfordrer nu til at sætte præcise mål for digitaliseringen af folkeskolen – bl.a. med tilstrækkelig netværkskapacitet i 2017.

Kun cirka halvdelen af de adspurgte lærere beretter, at internettet på skolen er sikkert, stabilt og med tilstrækkelig kapacitet.
Kun cirka halvdelen af de adspurgte lærere beretter, at internettet på skolen er sikkert, stabilt og med tilstrækkelig kapacitet.Foto: Colourbox
Erik Bjørn Møller

For os er det overraskende og en anelse nedslående, at digitaliseringen ikke fylder mere i debatten om folkeskolereformen.

Niels Soelberg
General Manager hos Microsoft Danmark
Fakta
Det Digitale Råd er stiftet for at sætte fokus på og debattere digitaliseringen af den offentlige sektor. Rådet består af tre sideordnede medlemmer fra tre førende digitale virksomheder i Danmark: Eva Berneke, der er adm. direktør i KMD, Niels Soelberg, der er adm. direktør i Microsoft Danmark og Carsten Dilling, der er adm. direktør og koncernchef i TDC.
Rådet opfordrer nu politikerne til at sætte mere præcise mål for digitaliseringen af folkeskolen. Rådsmedlemmerne mener, at det vil være et oplagt mål, at netværkskapaciteten sikrer både stabilt og tilstrækkeligt internet til samtlige elever på samme tid ved udgangen af 2017. I 2019 skal mindst 80 pct. anvende digitale løsninger til læring hver dag, foreslår Det Digitale Råd.

Stik imod målene i den offentlige digitaliseringsstrategi fra 2011 oplever mange af landets folkeskolelærere, at deres elever ikke har adgang til velfungerende it, så alle kan benytte digitale læremidler i undervisningen på samme tid.

Ligeledes oplever mange lærere, at internettet på skolen ikke er sikkert, stabilt og med tilstrækkelig kapacitet.

Det viser en ny undersøgelse fra Det Digitale Råd, der består af toplederne fra tre af de førende digitale virksomheder i Danmark, TDC, Microsoft og KMD.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00