SOSU-succes: Over 300 elever på ny uddannelse

OPGØRELSE: Flere end 300 elever på de danske social- og sundhedsskoler har grebet en helt ny mulighed for at tage en erhvervsuddannelse og samtidig have gymnasiale fag.

Formand for de danske social- og sundhedsskoler, Jeppe Rosengård Poulsen.
Formand for de danske social- og sundhedsskoler, Jeppe Rosengård Poulsen.
Erik Bjørn Møller
Fakta
EUX Velfærd er en ny erhvervsuddannelse, hvor eleven samtidig har gymnasiale fag. Der er to sundhedsfaglige EUX-uddannelser, som tilsammen går under betegnelsen EUX Velfærd: EUX Social- og sundhedsassistent og EUX Pædagogisk assistent. Uddannelserne udbydes på landets social- og sundhedsskoler. Alle eleverne begynder på et grundforløb i et år. Herefter vælger de, om de vil færdiggøre deres uddannelse enten som social- og sundhedsassistenter med EUX eller som pædagogiske assistenter med EUX. Det kræver en praktikpladsaftale at gøre uddannelsen færdig. EUX Velfærd skifter mellem skole- og praktikperioder. EUX-uddannelsen til pædagogisk assistent varer samlet set 4 år, og EUX-uddannelse til social- og sundhedsassistent varer i alt 4, 9 måneder og 3 uger.

Med det nye skoleår på landets social- og sundhedsskoler lød også startskuddet til en helt ny uddannelsesretningretning, EUX Velfærd.

Den nye retning giver eleverne på social- og sundhedsskolerne mulighed for at supplere uddannelsen som social- og sundhedsassistent eller pædagogisk assistent med gymnasiale fag.

Den mulighed har flere end 300 elever valgt at benytte sig af, og det er en stor succes, lyder det fra Danske SOSU-skoler.

Formålet med EUX Velfærd er at tiltrække en ny målgruppe af elever, som har lyst til at tage en erhvervsuddannelse, der giver dem studiekompetencer og endnu flere muligheder for senere uddannelse. Samtidig støtter og udvikler den elevernes evne til at indgå i de nære relationer ude i hjemmeplejen, på plejehjemmene, hospitalerne og børneinstitutionerne.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00