Stigende opbakning til regeringens uddannelsespolitik

MÅLING: Vælgernes opbakning til regeringens uddannelsespolitik er svagt stigende, viser en ny måling. Samtidig er uddannelse et af regeringens politikområder, vælgerne er mest begejstrede for.
Vælgernes opbakning til regeringens uddannelsespolitik er svagt stigende, viser ny måling.
Vælgernes opbakning til regeringens uddannelsespolitik er svagt stigende, viser ny måling.Foto: Agnete Finnemann Scheel/Altinget.dk
Per Bang Thomsen

Erhvervsuddannelserne var jo nærmest kørt i sænk, så her var et skrigende behov for et kvalitetsløft. Når det gælder folkeskolen, er der almindelig opbakning til grundidéen i reformen, nemlig flere timer til eleverne. I begge tilfælde lykkedes det også for regeringen at lande meget brede reformer.

Erik Holstein
Politisk analytiker hos Altinget.dk
Det kan godt være, at den omstridte folkeskolereform fortsat skaber en del debat i avisspalterne, på lærerværelserne og rundt om køkkenbordene i det ganske land.

Men vælgernes opbakning til regeringens uddannelsespolitik er svagt stigende, viser en ny meningsmåling, A&B Analyse har lavet for Altinget.dk.

Her er vælgerne blevet bedt om at vurdere en hel række politiske emner fra miljø og klima over udlændingepolitik til beskæftigelse og uddannelsespolitik. Svarpersonerne kan give karakterer fra 0-10, og selvom regeringens uddannelsespolitik kun får en gennemsnitskarakter på 4,3, er der tale om en stigning i forhold til maj 2012, hvor en tilsvarende måling blev lavet. Her lå gennemsnitskarakteren på 4,1. (Se boksen i bunden af artiklen).

Og ser man uddannelsesområdet i forhold til de 10 andre politiske områder, vælgerne er blevet bedt om at bedømme, ligger det faktisk helt i top.

Dokumentation

Spørgsmålet lød:

"Hvordan mener du, regeringen har klaret sig på følgende politikområder? Giv en karakter fra 0-10, hvor 0 står for det helt uantagelige, 5 for middel og 10 for det perfekte?" (Tallet i paranteserne viser, hvilken karakter regeringen fik ved den seneste måling i maj 2012).

Miljø & klima: 4,7 (4,7)
Uddannelse: 4,3 (4,1)
Økonomi: 4,3 (3,7)
Kriminalitet: 4,1 (4,1)
Beskæftigelse: 4,0 (3,8)
EU: 4,0 (4,6)
Sundhed: 4,0 (4,0)
Transport: 4,0 (3,4)
Skat: 3,7 (3,7)
Social: 3,7 (3,9)
Udlændinge: 3,6 (3,7)

Kilde:
Meningsmålingen er foretaget af A&B Analyse på nettet for Altinget.dk blandt 1140 svarpersoner.
Data er vægtede efter Søren Risbjergs seneste gennemsnit, så de er politisk repræsentative. Svarene er indsamlet i perioden 27.3-1.4 2014.


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00