Studenter fra HHX og HTX tjener flest penge

REFORM: Dansk Erhverv ser gerne, at flere unge vælger de erhvervsgymnasiale uddannelser, og ny analyse giver nu gode argumenter for det. Regeringen opfordres til at inddrage erhvervsgymnasier i en reform.

Uddannelses- og forskningspolitisk chef i Dansk Erhverv, Mette Fjord Sørensen.
Uddannelses- og forskningspolitisk chef i Dansk Erhverv, Mette Fjord Sørensen.
Erik Bjørn Møller

Når vi kan se, at studenterne fra HTX og HHX er mere målrettede i deres efterfølgende studievalg, så skal det da ikke være nogen hemmelighed, at vi gerne så, at flere vælger at gå den vej.

Mette Fjord Sørensen
Uddannelses- og forskningspolitisk chef i Dansk Erhverv
Fakta
Næsten syv ud af 10 studenter fra 2004 på HTX og HHX havde i 2013 et job  på det private arbejdsmarked, mens det for studenterne fra det almene gymnasium var under halvdelen. Desuden er beskæftigelsesfrekvensen generelt højere for studenterne fra HHX og HTX. Hertil kommer de lønmæssige forskelle ni år efter studentereksamen. HTX'erne ligger 11 procent højere end eleverne fra det almene gymnasium, mens HHX'erne ligger seks procent højere.

Kilde: Dansk Erhverv

Mens hovedparten af danske unge strømmer mod det almene gymnasium, STX, viser det sig nu, at der kan være rigtig gode grund til i stedet for at at overveje at gå på teknisk gymnasium (HTX) og handelsgymnasium (HHX) efter folkeskolen.

Ikke blot har studenter fra de erhvervsgymnasiale uddannelser, HHX og HTX, ni år efter studentereksamen en højere beskæftigelsesfrekvens end deres jævnaldrende fra de almene gymnasier, heraf over to tredjedele på det private arbejdsmarked.

Samtidig viser det sig også, at studenterne fra de erhvervsgymnasiale uddannelser simpelthen tjener flere penge end deres jævnaldrende fra de almene gymnasier.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00