Styrelse advarer skoler om vaccine-information fra TV 2

HPV: Sundhedsstyrelsen går i rette med TV 2, efter stationen har henvendt sig til skoler med information om HPV-vaccinen. Skoleleder føler, at tv-stationen har forsøgt at “tage røven” på ham.

Sundhedsstyrelsen har modtaget en række henvendelser fra bekymrede forældre, efter deres børns skole har lagt en invitation til informationsaften om HPV-vaccinen arrangeret af TV 2 på SkoleIntra.
Sundhedsstyrelsen har modtaget en række henvendelser fra bekymrede forældre, efter deres børns skole har lagt en invitation til informationsaften om HPV-vaccinen arrangeret af TV 2 på SkoleIntra.Foto: Henrik Ohsten / TV 2
Tyson W. LyallOle Nikolaj Møbjerg Toft

Sundhedsstyrelsen advarer skoler imod, hvad de kalder “en såkaldt informationsaften om HPV-vaccinen” arrangeret af TV 2.

Tv-stationen har inviteret en række sjællandske skoler til en aften på Statens Museum for Kunst 30. maj, hvor der bl.a. skal sættes fokus på pigers og forældres ”dilemma” ved valg af vaccinen. Begivenheden filmes af TV 2 i forbindelse med en dokumentarudsendelse.

Læs TV 2's invitation til skolerne her.

Dokumentation

Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune har tilsvarende sendt en tekst om emnet til forvaltningens skoleledere. Sammen med teksten (nedenfor) har forvaltningen vedhæftet det omtalte brev fra Sundhedsstyrelsen.

Børne- og Ungdomsforvaltningen skriver til skolelederne:

”TV 2 har udsendt en invitation, hvor de søger forældre som publikum til en såkaldt informationsaften om HPV-vaccinen. Nogle skoler i Storkøbenhavn har valgt at lægge denne invitation på ForældreIntra.

Teksten i invitationen kan fejlagtigt give det indtryk, at der er tale om en informationsaften, som er tilrettelagt i samarbejde med Sundhedsstyrelsen. Det er ikke tilfældet.

Invitationen indeholder tillige link til en tidligere udsendt TV 2-dokumentar om HPV-vaccinen, der indeholder udokumenterede oplysninger om vaccinens virkning, som er i modstrid med Sundhedsstyrelsens faglige vurderinger og anbefalinger.

I vedlagte brev beder Sundhedsstyrelsen om, at invitationen – såfremt den er lagt på skolens hjemmeside - bliver ledsaget af information fra sundhedsmyndighederne, så forældrene har mulighed for at træffe deres beslutning om vaccination på et oplyst grundlag.”


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00