Tesfaye: Vi skal ikke indrette gymnasiet efter erhvervsuddannelserne

"Der skal ske noget markant nyt," siger Mattias Tesfaye om behovet for en ny ungdomsuddannelse. I dette interview løfter han sløret for, hvilke hensyn regeringen er optaget af. Det handler blandt andet om efterskolerne og om de unge, der er tidligt afklarede. 

Enten skal man indrette gymnasiet efter en hel årgang, eller også skal man sikre, at de unge, der går på gymnasiet, er dem, der ønsker at tage en videregående uddannelse, siger Mattias Tesfaye. Selv hælder han til den sidste model.
Enten skal man indrette gymnasiet efter en hel årgang, eller også skal man sikre, at de unge, der går på gymnasiet, er dem, der ønsker at tage en videregående uddannelse, siger Mattias Tesfaye. Selv hælder han til den sidste model.Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

– Mattias Tesfaye, regeringen vil arbejde videre med Reformkommissionens forslag om en ny ungdomsuddannelse. Hvad er det for et problem, en ny ungdomsuddannelse skal løse?

”Vi er nødt til at respektere, at unge i alderen 14-16 år i dag ikke vil låse sig fast på en bestemt uddannelsesretning. De har lyst til at udskyde uddannelsesvalget. Det er den diagnose, som Reformkommissionen stiller, og det skal vi indrette uddannelsessystemet efter.”

– Hvordan? 

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00