Om  
Anne Vang

Tidligere børne- og ungdomsborgmester bliver rektor på Københavns Professionshøjskole

Anne Vang er ny rektor på Københavns Professionshøjskole. Hun kommer fra en stilling som direktør for børne- og kulturområdet i Ballerup Kommune og har tidligere været socialdemokratisk borgmester i Københavns Kommune.

”Anne har stor erfaring med ledelse af store driftsorganisationer, viden om uddannelse samt erfaring med at deltage i og påvirke den politiske debat. Det er den helt rigtige kombination, der sammen med hendes personlige kompetencer gør hende til den rigtige rektor for Københavns Professionshøjskole”, siger bestyrelsesformand Jesper Fisker om den nyvalgte rektor.
”Anne har stor erfaring med ledelse af store driftsorganisationer, viden om uddannelse samt erfaring med at deltage i og påvirke den politiske debat. Det er den helt rigtige kombination, der sammen med hendes personlige kompetencer gør hende til den rigtige rektor for Københavns Professionshøjskole”, siger bestyrelsesformand Jesper Fisker om den nyvalgte rektor.Foto: Københavns Professionshøjskole
Ella Hjalmsrud Jørgensen

Københavns Professionshøjskoles bestyrelse har valgt Anne Vang Rasmussen som ny rektor. 

Det oplyser Københavns Professionshøjskole i en pressemeddelelse

Anne Vang Rasmussen kommer fra en stilling som direktør for børne- og kulturområdet i Ballerup Kommune og har tidligere været direktør på Niels Brock.

Og så har Anne Vang Rasmussen været valgt ind i Københavns Borgerrepræsentation for Socialdemokratiet, både som politisk ordfører og som børne- og ungdomsborgmester.

Sidstnævnte post blev hun i 2009 valgt til som 26-årig, hvilket på daværende tidspunkt gjorde hende til landets yngste borgmester. Hun bestred borgmesterposten indtil 2013. 

Københavns Professionshøjskole er landets femtestørste videregående uddannelsesinstitution. 

”Skoler, daginstitutioner, sygehuse, jobcentre og andre vigtige samfundsinstitutioner har mere end nogensinde brug for dygtige professionelle. Vi skal have endnu flere unge til at vælge vigtige og spændende uddannelser, hvor de er til gavn for alle danskere og gør en forskel i virkeligheden”, udtaler den nye rektor.

Anne Vang Rasmussen tiltræder efter årsskiftet og afløser Stefan Hermann, der skal være direktør i Life Fonden.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anne Vang

Rektor, Københavns Professionshøjskole
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2009)

0:000:00