Trængte erhvervsskoler kræver brud på VUC-monopol

UDFORDRING: For at lokke flere elever til vil de pressede erhvervsskoler have lov til at bryde VUC-monopol og udbyde tre måneder lange kurser, der kan gøre eleverne klar til EUD. ”Sindssygt dårlig idé,” lyder det fra VUC-formand.

Der er for langt mellem eleverne på erhvervsskolerne, der nu vil bryde VUC's monopol på at udbyde forberedende kurser.
Der er for langt mellem eleverne på erhvervsskolerne, der nu vil bryde VUC's monopol på at udbyde forberedende kurser.Foto: Colourbox.com
Erik Bjørn Møller

Det her vil ikke koste staten noget, altså ikke andet end at man risikerer, at der er nogle flere, der tager en erhvervsuddannelse – og det er jo målet.

Lars Kunov
Direktør i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier

Trods gode elementer rummer hverken gymnasiereformen eller trepartsaftalens satsning på flere praktikpladser den mirakelkur, der vil få tusinder af flere unge til at søge mod erhvervsuddannelserne.

Det konstaterer direktøren for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier, Lars Kunov, der nu indtrængende opfordrer politikerne til handling hurtigst muligt.

Ikke blot for at redde de mange økonomisk trængte erhvervsskoler over hele landet ved at sikre en markant større tilgang af elever – men også for at sikre tilstrækkelig faglært arbejdskraft i de kommende år.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00