Transportdirektør med tomme biler: Gør op med gymnasiets status

INTERVIEW: Adm. direktør Hanne Bødker-Petersen fra SCT Transport har svært ved at trække unge til transportbranchen. Et ensidigt fokus på gymnasiale uddannelser er en af årsagerne, mener hun. Man har fortalt de unge, at de er fortabte uden, lyder kritikken.

”Gymnasiet er næsten gået hen og blevet 11., 12. og 13. skoleår. Det er blevet så obligatorisk, at man nærmest ikke ser sig om efter andre veje,” siger Hanne Bødker-Petersen fra SCT Transport.
”Gymnasiet er næsten gået hen og blevet 11., 12. og 13. skoleår. Det er blevet så obligatorisk, at man nærmest ikke ser sig om efter andre veje,” siger Hanne Bødker-Petersen fra SCT Transport.Foto: SCT Transport
Tyson W. Lyall

Deltag i debatten. Skriv til [email protected]

Gymnasierne vil gerne have deres institutioner fyldt op, og det hensyn lader til at veje tungere end hensynet til landets og de unges fremtid

Hanne Bødker-Petersen
Adm. direktør, SCT Transport

Transportbranchen er ramt af et ensidigt fokus på de gymnasiale uddannelser.

Det mener i alt fald Hanne Bødker-Petersen fra SCT Transport, som beskæftiger over 300 medarbejdere inden for entreprenørkørsel.

Hanne Bødker-Petersen har læst med på Altinget: uddannelse de seneste uger, hvor forholdet mellem erhvervsuddannelserne og gymnasierne har været til debat. I den debat mener hun særligt, at formanden for erhvervsskolernes bestyrelser, Lars Goldschmidt, har en pointe, når han udtaler, at gymnasierne modarbejder målsætningen om, at 25 procent af de unge skal vælge en erhvervsuddannelse i 2020.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00