Udbud: Færre erhvervsskoler skal have hovedforløb

UDBUD: Erhvervsuddannelsernes hovedforløb bør fremover ligge på et færre antal skoler, lyder det fra en stribe fagudvalg. Til gengæld opfordrer Håndværksrådet undervisningsministeren til at nedprioritere de kommunale og regionale hensyn.

Heike Hoffmann fra Håndværksrådet opfordrer til at droppe de geografiske hensyn og i stedet fokusere på fagligheden.
Heike Hoffmann fra Håndværksrådet opfordrer til at droppe de geografiske hensyn og i stedet fokusere på fagligheden.
Erik Bjørn Møller

Vort primære sigte er at beskytte kvaliteten på erhvervsuddannelserne, og det mener vi bedst gøres ved at have hovedforløb samlet færre steder.

Heike Hoffmann
Chefkonsulent i Håndværksrådet

Undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) opfordres nu direkte til ikke at lade sig besnakke af borgmestre og tage særlige lokalpolitiske hensyn til kommuner og regioner i den udbudsrunde, der skal afgøre, hvilke uddannelsesinstitutioner der fra sommeren 2017 får lov til at udbyde erhvervsuddannelser.

”Vi vil gerne undgå, at ministeren denne gang skeler alt for meget til geografiske hensyn og til gengæld lader fagligheden vægte højt. Uddannelserne skal ligge der, hvor der er gode faglige miljøer. Og her taler vi altså om hovedforløbene på erhvervsuddannelserne,” siger chefkonsulent i Håndværksrådet, Heike Hoffmann, der også er medlem af Rådet for de grundlæggende Erhvervsrettede Uddannelser (REU), som skal behandle buddene fra de forskellige skoler.

Færre skoler
Opfordringen til ministeren kommer, efter at skolerne har indsendt deres ansøgninger til Undervisningsministeriet. I kølvandet på ansøgningerne har de faglige udvalg, der har ansvaret for de enkelte uddannelser, i deres indstillinger peget på, at erhvervsuddannelsernes hovedforløb fremover bør placeres på færre skoler for til gengæld at sikre en høj faglighed med gode lærerkræfter og de rigtige maskiner og udstyr. Men dermed kan de faglige udvalgs ønsker kollidere med de lokalpolitiske ønsker.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00