Ministerium revses for mistillid og meningsløse krav

KRITIK: Undervisningsministeriet belaster ungdomsuddannelserne med krav om indberetning af læreres arbejdstid. Det mener Uddannelsesforbundets formand og direktøren for TEC, som kalder det ”mistillid", ”overstyring” og ”en stor vittighed”.

Undervisningsministeriet kritiseres for at kræve meningsløs registrering af lærernes arbejdstid. Her billede fra november 2016, da Merete Riisager (LA) overtog ministerposten fra Ellen Trane Nørby (V).
Undervisningsministeriet kritiseres for at kræve meningsløs registrering af lærernes arbejdstid. Her billede fra november 2016, da Merete Riisager (LA) overtog ministerposten fra Ellen Trane Nørby (V).Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix
Tyson W. Lyall

Det er overstyring, detailstyring og fokus på at måle og veje noget der i den sidste ende ikke giver mening.

Lone Hansen
Direktør, TEC

Skal lederen så sidde inde på sit kontor og sjusse sig frem uden at involvere lærere eller tillidsrepræsentanter? For det lægges der jo ikke op til i ministeriets henvendelse. Så bliver det én stor vittighed.

Hanne Pontoppidan
Formand, Uddannelsesforbundet

Et skalkeskjul.

Det er ifølge Uddannelsesforbundet hvad staten brugte 2013-overenskomsten (OK13) om ungdomsuddannelseslærernes arbejdstidsregler til.

Det der skulle skjules, var intentionerne om at detailstyre og effektivisere ungdomsuddannelsessektoren fra central hånd.

Dokumentation

Fakta om indberetningskravene

Lærernes undervisningstimer på AMU, EUD, VUC og de almene gymnasier skal indberettes til Undervisningsministeriet. Når der ikke er tale om traditionel undervisning, skal lederen bruge en omregningsfaktor for at nå frem til hvor meget undervisning den pågældende aktivitet tæller som.

Ministeriet vil med egne ord ”følge udviklingen i lærernes tid sammen med eleverne til direkte læringsrettede aktiviteter”.

Det gøres blandt andet ved, at lederne registrerer ”lærernes andre former for elevsamvær med et direkte læringsformål”.


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00