Unge skal lokkes i praktik i yderområder

VÆKST: Regeringen vil gøre det mere attraktivt for unge at vælge en erhvervsuddannelse og komme i praktik i yderområderne. Desuden skal det være lettere for virksomheder at oprette daginstitutioner.

Undervisningsminister Ellen Trane Nørby vil sikre børnepasning, skolegang og uddannelse i yderområderne.
Undervisningsminister Ellen Trane Nørby vil sikre børnepasning, skolegang og uddannelse i yderområderne.Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Erik Bjørn Møller

Med vækstudspillet er vi med til at sikre, at familier, der bor og arbejder i tyndt befolkede områder, stadig har muligheder for at få passet deres børn, at skoleelever får højt kvalificeret undervisning, og at de unge kan tage en uddannelse.

Ellen Trane Nørby (V)
Undervisningsminister

Som et led i regeringens netop fremsatte vækstudspil ”Vækst og udvikling i hele Danmark” vil undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) gøre det lettere og mere attraktivt for unge at tage sig en erhvervsuddannelse og skaffe sig en praktikplads i landets tyndtbefolkede yderområder.

Dermed skal det samtidig sikres, at virksomhederne har adgang til kvalificeret og relevant arbejdskraft, lyder det fra ministeren, der samlet set afsætter 40 millioner kroner til initiativerne over de næste fire år.

Kortere vej til skole
Med puljer på i alt 34,5 millioner kroner vil undervisningsministeren iværksætte forsøg, der skal gøre det nemmere at oprette grundforløbsafdelinger på erhvervsuddannelserne i områder med svag uddannelsesdækning. Det skal sikre, at de unge får en kortere vej at tilbagelægge til skolen.

0:000:00