Vilhelmsen: Antorinis praktik-udmelding er arrogant

PRAKTIK: Undervisningsminister Christine Antorini (S) negligerer praktikpladsproblemet, når hun siger, at stort set alle erhvervsskoleelever kan færdiggøre deres uddannelse. Det mener SF’s Annette Vilhelmsen, som møder opbakning fra Venstre. DA roser til gengæld de nye meldinger fra ministeren.

Undervisningsminister Christine Antorini (S) negligerer praktikpladsproblemet, når hun udtaler, at det blot er 600 elever, der ikke kan færdiggøre deres uddannelse, mener SF's undervisningsordfører, Annette Vilhelmsen.
Undervisningsminister Christine Antorini (S) negligerer praktikpladsproblemet, når hun udtaler, at det blot er 600 elever, der ikke kan færdiggøre deres uddannelse, mener SF's undervisningsordfører, Annette Vilhelmsen.Foto: Pressefoto
Per Bang Thomsen

Det er arrogant af Christine Antorini at sige, at det kun er 600 elever, som ikke kan færdiggøre deres uddannelse. Hun negligerer jo det problem, mange unge oplever som en stor hindring, når de vælger en erhvervsuddannelse.

Annette Vilhelmsen (SF)
Undervisningsordfører

Manglen på praktikpladser er erhvervsuddannelsernes største problem, når det handler om at tiltrække nye elever.

Derfor er det arrogant af undervisningsminister Christine Antorini (S), når hun udtaler, at det blot er 500-600 elever, som ikke kan få deres svendebrev.

Det er den klare melding fra SF’s undervisningsordfører, Annette Vilhelmsen, efter undervisningsministeren tidligere på ugen efterlyste proportioner i praktikpladsdebatten.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00