Ydmyg systemkritiker indtog ministeriet

OVERDRAGELSE: Politiske modstandere måtte synke en ekstra gang, og departementschefen indskærpede behovet for ro om folkeskolen, da Merete Riisager (LA) mandag indtog Undervisningsministeriet som ny minister.

Da den nye undervisningsminister var 12 år gammel, hvinede pigerne, når hun kom ind i omklædningsrummet, fordi de troede, hun var en dreng. 
Da den nye undervisningsminister var 12 år gammel, hvinede pigerne, når hun kom ind i omklædningsrummet, fordi de troede, hun var en dreng. Foto: (Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2016)
Erik Bjørn Møller
Fakta

Da Merete Riisager var 12 år gammel, var hun allerede 178 cm høj, og med det korte hår lignede hun en dreng så meget, at pigerne begyndte at hvine, når hun trådte ind i et omklædningsrum.

I dag er ingen i tvivl om den nye undervisningsministers køn, men ikke desto mindre kan pigernes chok-reaktion fra omklædningsrummet sammenlignes med reaktionerne flere steder i undervisningsverdenen, da det mandag stod klart, at Merete Riisager – folkeskolereformens argeste modstander på Christiansborg – var udnævnt til ny undervisningsminister.

"En håndgranat i ministeriet"
Dagbladet Politiken kaldte den 40-årige cand.mag. i pædagogik for folkeskolens Trump, og lærernes fagblad, Folkeskolen.dk, mente, at regeringen med udnævnelsen havde kastet en håndgranat ind i Undervisningsministeriet.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00