Nyeste svar

Her kan du læse udvalgte svar fra regeringen til Folketinget

Ellemann svarer på målrettet specialuddannelse til sygeplejersker

SVAR:

Sundhedsstyrelsen er i færd med at se på dimensioneringen af en kommende specialuddannelse for sygeplejesker, oplyser sundhedsministeren til Socialdemokratiets Flemming Møller Mortensen. Såkaldt faglige fyrtårne skal styrke den faglige sammenhæng.

Riisager aftaler ekstra møde om etisk kodeks

SVAR:

Undervisningsministeren har indkaldt til et ekstra møde med arbejdsgruppen for etisk kodeks mod deling af krænkende materiale i efteråret, svarer hun Alternativets Caroline Magdalene Maier.

Se de gennemsnitlige SFO-priser

SVAR:

Undervisningsminister Merete Riisager (LA) præsenterer i tre grafer taksterne for SFO'er i et svar til Anette Lind (S).

Minister: Ny uddannelsesparathedsvurdering blev drøftet med DF

SVAR:

Indholdet af aftalen om praksisfaglig dimension i uddannelsesparathedsvurderingen blev drøftet med regeringspartierne og Dansk Folkeparti forud for aftaleindgåelsen i februar 2017, skriver undervisningsministeren til Undervisningsudvalget.

Riisager: Reformen sætter rammerne for mit arbejde

SVAR:

Undervisningsudvalget havde bedt undervisningsministeren bekræfte, at hun støtter bestemmelserne i folkeskolereformen, der præciserer hhv. lærernes og pædagogernes rolle. Ministeren svarer bl.a., at reformen "sætter de overordnede rammer for mit arbejde".

Minister vil holde øje med elevgennemstrømningen på fri- og privatskoler

SVAR:

Ministeriet modtager ikke løbende tal på omfanget af udskrivninger fra frie grundskoler, oplyser undervisningsministeren i et svar til Socialdemokratiet. Hun tilføjer dog blandt andet, at "omfanget af elevgennemstrømningen kan indgå som et element i ministeriets tilsyn med de frie grundskoler". 

Pind svarer om overgange fra bachelor til kandidatuddannelse

SVAR:

I aftalen om begrænsning af dobbeltuddannelse har aftalepartierne afsat 5 mio. kroner til "at understøtte udviklingen af uddannelsesveje i særlige tilfælde, hvor der viser sig at være uhensigtsmæssige blindgyder for studerende". Det skriver uddannelsesministeren bl.a. i et svar til SF.