Nyeste svar

Her kan du læse udvalgte svar fra regeringen til Folketinget

Riisager: Reformen sætter rammerne for mit arbejde

SVAR:

Undervisningsudvalget havde bedt undervisningsministeren bekræfte, at hun støtter bestemmelserne i folkeskolereformen, der præciserer hhv. lærernes og pædagogernes rolle. Ministeren svarer bl.a., at reformen "sætter de overordnede rammer for mit arbejde".

Minister vil holde øje med elevgennemstrømningen på fri- og privatskoler

SVAR:

Ministeriet modtager ikke løbende tal på omfanget af udskrivninger fra frie grundskoler, oplyser undervisningsministeren i et svar til Socialdemokratiet. Hun tilføjer dog blandt andet, at "omfanget af elevgennemstrømningen kan indgå som et element i ministeriets tilsyn med de frie grundskoler". 

Pind svarer om overgange fra bachelor til kandidatuddannelse

SVAR:

I aftalen om begrænsning af dobbeltuddannelse har aftalepartierne afsat 5 mio. kroner til "at understøtte udviklingen af uddannelsesveje i særlige tilfælde, hvor der viser sig at være uhensigtsmæssige blindgyder for studerende". Det skriver uddannelsesministeren bl.a. i et svar til SF.

 

Pind: Har ikke regnet videre på uddannelsesloftet

SVAR:

SF havde bedt uddannelsesministeren oplyse, hvad det vil koste at ændre uddannelsesloftet, hvis det skal være muligt at tage en uddannelse efter 1, 2, 3, 4 og 5 år. Det svarer ministeren imidlertid ikke konkret på. 

Pape: Kadetuddannelsen bliver "indtil videre" i Brøndby

SVAR:

Radikale havde spurgt justitsministeren, om han vil arbejde for, at regeringen flytter kadetuddannelsen til Skive. Det svarer han imidlertid ikke på. Ministeren konstaterer blot, at uddannelsen "indtil videre" vil foregå i regi af Politiskolen i Brøndby.