Debat

Forskere: Tyrkietaftale kan svække Europa

DEBAT: De europæiske reaktioner på flygtningekrisen kan have kritiske konsekvenser for Europas sikkerhed og interesser, skriver Ninna Nyberg Sørensen, Nauja Kleist og Hans Lucht fra Dansk Institut for Internationale Studier.

Kønskamp i FN: Trump går efter kvinders rettigheder

DEBAT: USA har med Donald Trump ved styrepinden inviteret de konservative og religiøse modstandere af kvinders rettigheder helt ind i inderkredsen til forhandlingerne ved FN's kvindekommission i New York, skriver Tania Dethlefsen fra Sex & Samfund.

Kvinfo: Til kamp for ligestillingen

DEBAT: Hvad end vi taler økonomisk udvikling, fredsskabelse eller genopbygning af skrøbelige stater, så er kønsligestilling en af de bedste veje til resultater, skriver Kvinfos Suzanne Moll og Katarina Blomqvist fra FN's kvindekommssion i New York.

Andreas Kamm: Grækenland og Italien er efterladt med problemerne

DEBAT: For et år siden blev ruten mellem Tyrkiet og Grækenland blokeret ved indgåelsen af EU-Tyrkiet-aftalen. Nu er der brug for selvransagelse i EU, for lande som Grækenland og Italien bliver efterladt med problemerne, skriver Andreas Kamm fra Dansk Flygtningehjælp.

UNDP: Menneskelig udvikling for alle

DEBAT: Midt i fremskridtsbegejstringen skal vi huske de svagestes stemmer, som for sjældent bliver hørt. Det skriver Helen Clark, chef for FN’s Udviklingsprogram UNDP, der lancerer ny årsrapport i dag.

Ny debat: Til kamp for kvinderne

PRÆSENTATION: Hvordan hjælper Danmark bedst kvinder i udviklingslandene med at opnå basale rettigheder som sundhed, beskyttelse og lige muligheder? Altinget: udvikling tager debatten. 

Tørnæs: Vi vinder kvindekampen på point

DEBAT: Vi har lidt et tilbageslag med Trumps genindførelse af the Global Gag Rule. Men vi vinder den værdipolitiske kamp for kvinders rettigheder, mener udviklingsministeren.

Folkekirkens Nødhjælp: Fuld ligestilling om 118 år

DEBAT: Med det nuværende ligestillingstempo når vi først fuld ligestilling mellem kønnene om 118 år. Skal udviklingen vendes, kræver det en langsigtet og vedholdende indsats, skriver Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.