38 millioner fordelt til nye erhvervspartnerskaber

VÆKST: Der skal sparkes gang i væksten i ulandene. Derfor har regeringen fordelt 38 millioner til et partnerskabsprogram, der skal øge investeringerne i udviklingslandene – og dermed fremme FN’s verdensmål.

Erhvervslivet skal mobiliseres i større grad for en indfri FN's verdensmål, mener regeringen. 
Erhvervslivet skal mobiliseres i større grad for en indfri FN's verdensmål, mener regeringen. Foto: UN Photo/Eskinder Debebe
Kasper Frandsen

Det er en fælles opgave. For hele verdenssamfundet. Og for at komme i mål kræver det, at vi inddrager den private sektor med noget, der ligner stormstyrke.

Kristian Jensen (V)
Finansminister, tidl. udenrigsminister

Regeringen vil med egne ord nytænke samarbejdet med dansk erhvervsliv i udviklingslandene med det nye program Danida Market Development Partnerships på 60 millioner kroner.

Det nye program blev præsenteret mandag 9. januar af finansminister Kristian Jensen og minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs på Vestas i Århus.

”Der blæser nye vinde i regeringens udviklingspolitiske engagement. Nøgleordet er partnerskaber med den private sektor, fonde, civilsamfund, internationale organisationer og regeringer. Det er helt nødvendigt, hvis vi skal leve op til de 17 nye ambitiøse verdensmål om at fjerne al fattigdom og skabe bæredygtig udvikling inden 2030,” siger finansminister Kristian Jensen (V), der som udenrigsminister stod bag programmet.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00