Danmark indleder nyt internationalt energisamarbejde

PARTNERSKAB: Energistyrelsen har investeret 115 millioner i energipartnerskaber med Vietnam, Mexico, Kina og Sydafrika. ”Vi åbner flere døre for danske virksomheder,” skriver Lars Christian Lilleholt.

Foto: Colourbox
Daniel Bue Lauritzen

Energistyrelsen har etableret nye energipartnerskaber med Vietnam, Kina, Mexico og Sydafrika. I alt vil aftalerne koste 115 millioner kroner, der findes i klimapuljen. De 115 millioner skal fordeles over en tre-årig periode.

Med partnerskaberne vil regeringen hjælpe landene med omlægningen til vedvarende energi. Det vil ifølge regeringen både være til gavn for klimaet og dansk eksport: 

"Med energipartnerskaberne hjælper vi meget konkret landene med deres grønne omstilling samtidig med, at vi åbner flere døre for danske virksomheder til gavn for dansk eksport. Det skaber danske arbejdspladser og bidrager til vækst, velstand og velfærd i Danmark. Regeringen vil gøre Danmark til en eksportsupermagt på energi," skriver energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) i en pressemeddelelse. 

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00