Danmark sender 10 millioner kroner til Yemen

BISTAND: Det borgerkrigsplagede land Yemen får ti millioner kroner ekstra i humanitær bistand.

Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Cecilie Gormsen

Danmark øger den humanitære bistand til det krigsplagede land Yemen med ti millioner kroner.

Det oplyser Udenrigsministeriet.

"Den humanitære krise i Yemen er lige nu mere alvorlig og akut end nogensinde før," siger udenrigsminister Kristian Jensen (V) i en pressemeddelelse.

Den forøgede bistand kommer efter de seneste måneders tiltagende konflikt mellem regeringsstyrker og væbnede Houthi-militser, der har ført landet ud i en voksende humanitær krise. I den seneste måned er antallet af luftbombardementer steget og kampene på jorden intensiveret, og dermed er er krisen blevet yderligere tilspidset. Samtidig er det svært at få forsyninger frem til befolkningen, da landets havne er blokeret. 

"21 millioner mennesker har behov for en eller anden form for nødhjælp. Situationen er desperat for landets befolkning og destabiliserende for hele regionen, der i forvejen er udfordret af fattigdom, ekstremisme og radikalisering. Derfor er Danmark klar til at imødekomme FN’s appel og bidrage, hvor behovet er størst," siger Kristian Jensen.

Det danske bidrag skal blandt andet gå til uddeling af fødevarer og anden nødhjælp, sundhedsydelser og støtte til vandforsyning. Med det nye bidrag vil Danmarks humanitære støtte til Yemen i 2015 nå op på 39,8 millioner kroner.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kristian Jensen

Direktør, Green Power Denmark, fhv. udenrigsminister, MF og næstformand for Venstre
bankassistent (Unibank Lemvig 1993)

0:000:00