Det Obelske Familiefond hyrer hofchef som ny direktør

Prins Henriks hofchef, Michael Bjørn Nellemann, bliver ny direktør for Det Obelske Familiefond. Han har igennem de sidste fem år været museumsdirektør for Nivaagaards Malerisamling. 

Michael Bjørn Nellemann bliver fra maj direktør i Det Obelske Familiefond
Michael Bjørn Nellemann bliver fra maj direktør i Det Obelske Familiefond
Mikkel Bødker Olesen

Det Obelske Familiefond skal fra maj have ny direktør i form af Michael Bjørn Nellemann, skriver fonden i en pressemeddelelse. Den kommende direktør har i de seneste fem år været museumsdirektør for Nivaagaards Malerisamling, mens han sideløbende har været prins Henriks hofchef. 

Som ny direktør bliver det Michael Bjørn Nellemanns opgave at forsætte den udvikling, som Det Obelske Familiefond har været igennem de sidste seks år. Igennem de sidste år er fonden gået fra at være være en stor lokal fond i Nordjylland til at være en væsentlig national fond med strategisk fokus på forskning, kunst og socialområdet.

Bestyrelsesformand, Christen Obel, ser frem til samarbejdet med Michael Bjørn Nellemann:

"Jeg er meget glad for, at Michael har sagt ja til at påtage sig opgaven som direktør for Det Obelske Familiefond. Michael har gennem sit virke dokumenteret, at han både har de faglige kompetencer, de kommunikatoriske evner og den ledelsesmæssige erfaring til at varetage opgaven som direktør i fondet". 

Michael Bjørn Nellemann har tidligere været kultur- og presseråd ved Den Danske Ambassade i Paris i mere end ti år, og siden 2015 har han ved siden af sin stilling som museumsdirektør for Nivaagaards Malerisamling fungeret som hofchef for H.K.H. Prins Henrik. Den post beholder han ved siden af jobbet som direktør i Det Obelske Familiefond, og han ser frem til at bidrage til det vigtige arbejde.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00