Debat

DF: Enhedslisten håner sine vælgere

DEBAT: Da Enhedslisten valgte at skære i ulandsbistanden til verdens fattigste og ikke bruge EU-penge til for eksempel ældre, begik partiet løftebrud. Det skriver udviklingsordfører Hans Kristian Skibby (DF).

Hans Kristian Skibby, MF og ordfører for udviklingsbistand, Dansk Folkeparti.<br>
Hans Kristian Skibby, MF og ordfører for udviklingsbistand, Dansk Folkeparti.
Foto: Carsten Lundager
Camilla Qvirinius Wraae
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Hans Kristian Skibby
MF og ordfører for udviklingsbistand, Dansk Folkeparti

De sagde ja til at skære i ulandsbistanden til verdens fattigste. Dermed brød Enhedslisten sammen med SF tidligere valgløfter ved at skære i ulandsbistanden

Hans Kristian Skibby
MF og ordfører for udviklingsbistand, Dansk Folkeparti

Enhedslisten og SF indgik en delaftale i finanslovsforhandlingerne, hvor de sagde ja til at skære i ulandsbistanden til verdens fattigste. Dermed brød Enhedslisten sammen med SF tidligere valgløfter ved at skære i ulandsbistanden til Afrika, Afghanistan og Mellemøsten for at finansiere de voksende asyludgifter i Danmark med blandt andet engangspenge fra for meget betalt EU-kontingent.

Fakta
Bland dig i debatten - skriv til [email protected]

Enhedslisten kalder det noget hø - jeg kalder det løftebrud!

Jeg siger bare: Velkommen til virkeligheden, Enhedslisten. Det virker nu, som om at Enhedslisten endelig har fundet ud af, at pengene ikke gror på træerne, og at budgettet skal passe.

Jeg må samtidig også forstå ud fra delaftalen, at Enhedslisten prioriterer ulandsbistanden over andre områder som for eksempel en halvering af genoptjeningsperioden, der netop vil koste omkring de 700 millioner kroner, som er kommet retur fra EU i for meget betalt kontingent, og som nu bruges på ulandsbistanden. Eller køkkener på supersygehusene. Eller bedre hjælp til landets ældre. Er det ret og rimeligt, Enhedslisten? Jeg mener klart nej. Vi vil langt hellere bruge checken fra EU på landets borgere, men det ville Enhedslisten åbenbart ikke.

Og hvad hvis asyludgifterne så ikke falder igen her i 2015 - hvem skal så holde for næste gang? Er det de ældre og syge, som man ellers nu med en valgfinanslov lader, som om man vil prioritere?

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00