Hver anden støtter stop for kvote-flygtninge

MÅLING: Pæn folkelig tilslutning bag regeringens beslutning om at lukke ned for modtagelse af kvoteflygtninge. Der er brug for et pusterum, siger V.

FN's kvotesystem sikrer hjælp til de flygtninge, som ikke har ressourcer til selv at komme til Europa, siger Dansk Flygtningehjælp.
FN's kvotesystem sikrer hjælp til de flygtninge, som ikke har ressourcer til selv at komme til Europa, siger Dansk Flygtningehjælp.
Rasmus Dahl Løppenthin

Hvis det stod til Dansk Folkeparti tog vi gerne de 500 kvoteflygtninge fra FN, hvis vi til gengæld kunne lukke ned for dem, der kommer spontant. For det er jo ikke rigtige flygtninge; det er fup-flygtninge.

Martin Henriksen
Udlændingeordfører, Dansk Folkeparti

En stor del af danskerne bakker op om regeringens stop for modtagelse af kvoteflygtninge. 

Det viser en ny meningsmåling, som Norstat har foretaget for Altinget. 

Her svarer 47 procent, at de støtter regeringens linje, mens 37 procent er imod. 16 procent ved ikke, om Danmark skal modtage kvoteflygtninge.

Dokumentation

Sådan har vi spurgt:

Kvoteflygtninge bliver udvalgt af de danske myndigheder i flygtningelejre blandt den gruppe af flygtninge, som ifølge FN har størst behov for hjælp. Regeringen vil stoppe for kvoteflygtninge på ubestemt tid med den begrundelse, at Danmark de seneste år har modtaget et stort antal asylansøgere. Hvilket af følgende udsagn er du mest enig i?

- Danmark skal fortsætte med at modtage kvoteflygtninge: (37 procent)

- Danmark skal stoppe med at modtage kvoteflygtninge: (47 procent)

- Ved ikke: (16 procent)

Kilde: Meningsmålingen er foretaget på Norstats internetpanel for Altinget blandt 1002 svarpersoner fra et repræsentativt udsnit af befolkningen over 18 år. Data er vægtede efter Altingets seneste gennemsnit af meningsmålinger, så de også er politisk repræsentative. Svarene er indsamlet i perioden 14. september – 19. september 2017.


Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00