Konservativ politiker lander topjob i FN's Fødevareprogram

NYT JOB: Den tidligere MF'er Daniel Rugholm rykker teltpælene op og flytter til Rom, hvor han skal rådgive generalsekretæren for FN's Fødevareprogram. ”Jeg skal bygge netværk blandt statsledere og ambassadører,” siger han.

Foto: rugholm.net
Anders Redder

Tidligere på året annoncerede den nordjyske K-profil Daniel Rugholm, at han stoppede i politik for at hellige sig et endnu ukendt job ”på den internationale politiske scene.”

Nu har det tidligere folketingsmedlem og viceborgmester i Hjørring ifølge TV 2 løftet sløret for sit nye arbejde.

Den kommende arbejdsplads bliver FN's Fødevareprogram World Food Programme, hvor Daniel Rugholm skal være rådgiver for generalsekretæren, David M. Beasley. 

”Jobbet passer perfekt til mig. Jeg skal arbejde med politik og kommunikation og samtidig bygge netværk blandt statsledere, ambassadører og andre vigtige relationer for generalsekretæren, heriblandt de kendisser, som støtter WFP’s arbejde,” siger Daniel Rugholm, der får base i Rom, men også skal bruge en del tid i Bruxelles og Washington DC. 

FN's fødevareprogram har 15.000 ansatte og et årligt budget på omkring 50 milliarder kroner. 

”Jeg ser frem til at skulle rejse over hele verden, til at deltage i G20 topmøder og generalforsamlinger i FN og til at møde mange af de mennesker, jeg kun er vant til at se på tv, men jeg vil altid bare være Daniel fra Tårs,” siger han til TV 2.

Daniel Rugholm forlader byrådet i Hjørring 30. september og har afgivet sit konservative spidskandidatur til kommunalvalget. Han begynder i sit nye job 2. oktober. 

Trods den nye stilling har Daniel Rugholm overfor TV 2 slået fast, at han stadig går efter at komme i Folketinget for Konservative ved næste valg.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Daniel Rugholm

Vicedirektør, FN's Fødevareprogram, fhv. 1. viceborgmester (K), Hjørring Kommune, fhv. MF
student (Hjørring Gymnasium 2001)

0:000:00