Kristian Jensen: Rådgivning af Uber var ikke forkert

UBER: Invest in Denmark gjorde intet forkert, da de rådgav Uber om at lave et datacenter i Aarhus, lød det fra udenrigsministeren på et samråd onsdag.

Mads Gluud Jørgensen

Tjenesten Uber er i øjeblikket i retten for at fastslå, om tjenesten er ulovlig. Da Uber kom til Danmark fik de rådgivning af Invest in Denmark, som ligger under Udenrigsministeriet.

Rådgivningen var ifølge Kristian Jensen (V) fuldstændig korrekt, da det udelukkende var med hjælp til at oprette et datacenter i Aarhus.

Henning Hyllested (EL) mener, at det er dårlig rådgivning af Invest in Denmark, fordi de ikke har rådgivet Uber om, at de ville blive trukket i retten.

Det afviste Kristian Jensen, fordi et datacenter ikke er ulovligt. Han synes derimod, det er fremragende.

“Der er ikke noget i dansk lovgivning, der siger, at det er ulovligt at etablere en datatjeneste, der udvikler apps,” lød det fra udenrigsminister Kristian Jensen, der tilføjede:

“Jeg synes, det er fremragende, at en organisation som Uber, der arbejder worldwide, har blik for, at der i Danmark, i Aarhus, er IT-mæssige udviklingskompetencer, der gør, at det placerer kun et af tre datacentre i Danmark.”

Uber blev først, ifølge Kristian Jensen, politianmeldt af Trafikstyrelsen, efter de havde modtaget rådgivning fra Invest in Denmark.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00