Lav kronekurs udhuler dansk udviklingsbistand

BISTAND: En rekordhøj dollarkurs gør dansk udviklingsbistand mindre værd. Konsekvensen er, at både internationale og danske organisationer melder om millionbesparelser. Det er en farlig cocktail oven i høje asyludgifter og bistandsbesparelser, lyder det.

I FN's Fødevareprogram (WFP) alene har det danske kernebidrag mistet 10 procent i værdi på grund af kursfaldet, svarende til et fald på 21 mio. kr. ud fra et kernebidrag på 210 mio. kr.
I FN's Fødevareprogram (WFP) alene har det danske kernebidrag mistet 10 procent i værdi på grund af kursfaldet, svarende til et fald på 21 mio. kr. ud fra et kernebidrag på 210 mio. kr.Foto: Marcel Oosterwijk
Kasper Frandsen

Når pengene ikke rækker så langt som tidligere, så har det naturligvis også konsekvens for, hvor mange børn vi kan nå.

Jonas Keiding Lindholm
Generalsekretær i Red Barnet

Dansk udviklingsbistand kører kortere på literen.

Det er er den simple konsekvens af, at euroen og dermed den danske krone har det laveste niveau over for dollaren i mange år. Alene på et år har den danske krone tabt knap 15 procent i værdi over for dollaren.

Og da mange modtagerlande og internationale organisationer bruger dollars, får det klare konsekvenser for dansk udviklingsbistand, påpeger Henrik Hansen, der er professor ved Københavns Universitet og ekspert i udviklingsøkonomi.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00