Regeringen vil oprette et nyt udrejsecenter på Langeland

Udvisningsdømte kriminelle udlændinge og andre på tålt ophold i Danmark skal flyttes til et nyt center. Regeringen har i weekenden købt det tidligere asylcenter Holmegaard på Langeland.

Mads OutzenEmma Qvirin Holst

Indenfor det næste år vil Danmark få et nyt udrejsecenter.

Regeringen har i weekenden købt det tidligere asylcenter Holmegaard, som ligger på sydspidsen af Langeland. Her skal udvisningsdømte kriminelle udlændinge og personer på tålt ophold fremover befinde sig.

Det fortæller udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S).

Det nye udrejsecenter skal erstatte VLAK-regeringens forslag om et lignende center på øen Lindholm. Et projekt, som Mattias Tesfaye skrottede, efter han overtog ansvaret for udlændingeområdet.

”Den her løsning er lige så god som Lindholm, den er bare billigere,” siger Mattias Tesfaye.

Ifølge ministeren vil indkvarteringen af beboerne på det nye udrejsecenter koste det halve af de omkostninger, der var udsigt til, hvis centeret var blevet oprettet på Lindholm.

Rejser til Langeland torsdag
Det nye udrejsecenter kommer i kølvandet på en række beretninger om den utryghed, som det nuværende center Kærshovedgård har skabt i nærområdet. Centeret er placeret i Midtjylland tæt på byen Bording.

Derfor ved Mattias Tesfaye også, at beslutningen formentlig ikke vil blive velmodtaget blandt alle beboerne på Langeland. Men han vil torsdag rejse til øen for at drøfte beslutningen med alle de lokalpolitikere, erhvervsdrivende og borgere, der ønsker det.

”Jeg vil ikke bilde nogen ind, at der ikke kommer utryghed. Men jeg vil gøre alt for, at folk ikke oplever mere utryghed,” siger Mattias Tesfaye.

Derudover lægger ministeren vægt på, at regeringen har afsat ekstra ressourcer til at sikre tryghed i nærområdet til det nye center. Foruden de seks betjente, som vil holde opsyn på centeret i alle døgnets timer, vil Fyns politi også få støtte til at kunne have større tilstedeværelse på Langeland.

Endelig lægger regeringen op til, at både private og erhvervsdrivende naboer kan søge om støtte til sikkerhedsforanstaltninger.

Etableringen af det nye udrejsecenter betyder, at Kærshovedgård fremover kun vil huse afviste asylansøgere, som enten er enlige eller par uden børn.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00