Minister går i rette med Enhedslisten: Kom ud i virkeligheden

INTERVIEW: Christian Juhl (EL) har i en række artikler på Altinget: udvikling anklaget handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) for bl.a. at svigte kampen mod global ulighed. Ministeren afviser kritikken og opfordrer ordføreren til at komme ”med ud i virkeligheden”.

Enhedslisten leder efter hår i suppen, når de kritiserer handels- og udviklingsministeren for ikke at kæmpe nok imod global ulighed. Det mener ministeren i alt fald selv. "Vi er slet ikke så langt fra hinanden – jeg befinder mig bare langt bedre i det politiske maskinrum end i parolekoret,” siger han. 
Enhedslisten leder efter hår i suppen, når de kritiserer handels- og udviklingsministeren for ikke at kæmpe nok imod global ulighed. Det mener ministeren i alt fald selv. "Vi er slet ikke så langt fra hinanden – jeg befinder mig bare langt bedre i det politiske maskinrum end i parolekoret,” siger han. Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Tyson W. Lyall

På mine mange rejser i Afrika, Mellemøsten og Asien møder jeg igen og igen ønsket om mere samhandel. Man efterlyser danske kompetencer og teknologier til at løse udfordringer og skabe arbejdspladser. Skulle vi sidde det overhørig? Det er jo en form for omvendt imperialisme, hvor man nægter at anerkende landenes ønsker, men for alt i verden vil fastholde Vesten i den barmhjertige giverrolle. Er det ligeværd? Det mener jeg ikke.

Mogens Jensen
Handels- og udviklingsminister

Sigtekornet er ualmindelig skævt indstillet, når Enhedslisten skyder på handels- og udviklingsminister Mogens Jensen.

Det mener ministeren i alt fald selv.

Efter Enhedslistens udviklingsordfører Christian Juhl bl.a. har anklaget ministeren for at svigte kampen mod global ulighed og for at være i spidsen for en ”giftig blanding” af handel og udvikling, så tager ministeren nu til genmæle.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00