Nepal står over for både udfordringer og nye muligheder

AMBASSADØRERNES BLOG: Nepal oplever et spirende demokrati. Men der vil fortsat være behov for bistand til at sikre fred, forsoning og styrkelse af den økonomiske udvikling, skriver Kirsten Geelan, Danmarks ambassadør i Nepal.

Kirsten Geelan, Danmarks ambassadør i Nepal, 
Kirsten Geelan, Danmarks ambassadør i Nepal, Foto: pressefoto

Valget var en sand triumf for det spæde nepalesiske demokrati ... Der er dog stadig mange store og komplekse udfordringer for regeringen og den grundlovsgivende forsamling.

Kirsten Geeland
Danmarks ambassadør i Nepal
Fakta
Ambassadørernes blog er et samarbejde mellem Altinget.dk og Udenrigsministeriet.

Her vil danske ambassadører i udviklingsbrændpunkter lige fra Uganda til Pakistan bidrage med indlæg, der ikke kun belyser udviklingssamarbejdet, men også de politiske muligheder og udfordringer i landene, som sætter rammerne for det danske engagement.

Målet er at styrke danskernes viden om forholdene i udviklingslandene. Ambassadører fra Danmarks 24 såkaldte prioritetslande, FN og EU vil på skift med ca. 14 dages mellemrum skrive indlæg til Altinget.dk.

Læs alle indlæg på Ambassadørernes Blog 

Kirsten Geelan 
Danmarks ambassadør i Nepal 

Nepal gennemførte i november sidste år et frit, retfærdigt og fredeligt valg til den grundlovsgivende forsamling.

Det var et historisk valg med en valgdeltagelse på hele 85 procent. Overalt i landet mødte vælgere op i stort tal og stemte, selv i de mest afsidesliggende egne af det bjergrige land.

0:000:00