Debat

Ny debat: Kan private virksomheder redde verden?

DEBAT: Med FN's nye Verdensmål er der kommet fokus på private virksomheders engagement i udviklingslandene. Altinget har samlet et hold af debattører, der i den næste måned sætter fokus på etiske investeringer og socialt ansvar.

Foto: /ritzau/Anders Rye Skjold Jensen
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Kristian Andersen
Fagdebatredaktør

FN's 17 Verdensmål har som noget nyt inddraget private virksomheder som en afgørende spiller i arbejdet for en bæredygtig udvikling.

Også i regeringens udviklingspolitiske strategi lægger man op til, at den private sektor i højere grad skal inddrages i udviklingspolitikken. Etiske investeringer og virksomheders sociale ansvar er dermed kommet på dagsorden.

Altinget benytter anledningen og spørger et nyt hold af debattører: Hvordan sikrer man, at det sociale og etiske ansvar overholdes i virksomhedernes investeringer?

Hvilke muligheder og udfordrigner er der for danske virksomheder, der investerer i udviklingslandene? Hvordan klarer danske virksomheder sig i forhold til andre lande? Hvordan klarer det offentlige sig? Og kan det overhovedet betale sig økonomisk for virksomhederne?

Mød panelet her.

Christian JuhlChristian Juhl (EL)
Udviklingsordfører. Christian Juhl har siddet i Folketinget siden 2011. Han er uddannet lærer, men har efter endt uddannelse arbejdet som blandt andet miljøkonsulent, skovarbejder, jord- og betonarbejder samt chauffør.

Michael Aastrup JensenMichael Aastrup Jensen (V)
Udenrigs- og udviklingsordfører. Michael Aastrup Jensen er uddannet akademiøkonom fra Det Danske Erhvervsakademi, Randers. Han har siddet i Folketinget for Venstre siden 2005 og er desuden formand for den danske delegation til Europarådet. Fra 1998 til 2006 var han medlem af byrådet i Randers Kommune og var fra 2002 til 2006 borgmester samme sted. Han har tidligere arbejdet som blandt andet salgs- og marketingkoordinator.

Helle Munk RavnborgHelle Munk Ravnborg
Seniorforsker ved DIIS. Hun har en ph.d. i teknologisk, miljømæssig og samfundsvidenskabelig planlægning. Helle Munk Ravnborg er også forkvinde i Mellemfolkeligt Samvirke og har stor forskningserfaring inden for udvikling og fattigdomsbekæmpelse i landområder, social inklusion og miljømæssig bæredygtighed.

Eric Christian PedersenEric Christian Pedersen
Direktør for Nordea Invest. Eric Christian Pedersen er tidligere chef for Nordeas Private Banking-kontor i Singapore. 

Tim WhyteTim Whyte 
Generalsekretær, Mellemfolkeligt Samvirke. Fhv. vicedirektør i Save the Children, Bangladesh. Tim Whyte er uddannet bachelor i kolonihistorie (Wesleyan University, USA 1998) og fagjournalist (Danmarks Journalisthøjskole 2005).

Anders DamgaardAnders Damgaard
Koncernfinansdirektør i PFA Pension. Anders Damgaard er tidligere vicedirektør og Global Head of Corporate and Institutional Banking i Danske Bank. Før sin ansættelse i Danske Bank var Anders Damgaard adjunkt i Finansiering på Odense Universitet. Han er cand.scient.oecon. fra Aarhus Universitet og har derudover en ph.d.-grad i finansiering.

Marie GadMarie Gad
Seniorkonsulent i DI. Marie Gad har det daglige ansvar for områderne udviklingspolitik, finansiering af virksomhedernes internationale aktiviteter samt eksportfremme med særligt fokus på mindre og mellemstore virksomheder.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00