Professor: Udenrigstjenesten er på vej mod sammenbrud

INTERVIEW: Det er et systemsammenbrud på vej i udenrigstjenesten, siger professor Martin Marcussen, der står bag ny bog om det moderne diplomati. Han afliver samtidig en række myter.

Udenrigstjenesten er på vej mod et sammenbrud, mener Martin Marcussen. På billedet ses (fra venstre) ambassadør Torben Gettermann, udenrigsminister Kristian Jensen (V) og departementschef Ulrik Vestergaard Knudsen under et besøg i Nigeria tidligere i år.
Udenrigstjenesten er på vej mod et sammenbrud, mener Martin Marcussen. På billedet ses (fra venstre) ambassadør Torben Gettermann, udenrigsminister Kristian Jensen (V) og departementschef Ulrik Vestergaard Knudsen under et besøg i Nigeria tidligere i år.Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Scanpix
Lasse Lange

Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad der kan ske, hvis ikke vi har et beredskab.

Martin Marcussen
Professor, forfatter til bogen Diplomati

Hvis der er nogen, der tror, at udenrigstjenesten er en organisation med luksus og en hierarkisk opbygning, der er fjernet fra den danske virkelighed, så tager de fejl. Ingen af de myter har noget på sig i dag.

Martin Marcussen
Professor, forfatter til bogen Diplomati

Det kongelige danske udenrigsministerium og diplomatkorps har de senere år været ramt af så massive besparelser, at det truer selve udenrigstjenesten.

Det siger professor Martin Marcussen, der er aktuel med bogen Diplomati – Et portræt af den moderne udenrigstjeneste.

“Der er et systemsammenbrud på vej. Et systemsammenbrud, som vi kender det fra Skat og andre steder i den offentlige sektor,” siger Martin Marcussen til Altinget.

Dokumentation

"Diplomati - Et portræt af den moderne udenrigstjeneste" af Martin Marcussen udkom 8. august på Hans Reitzels Forlag. Bogen er på 500 sider og vejl. pris er 400 kroner.


Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00