Regeringen giver 95 millioner til flygtninge og folk i nød

HJÆLP: Udenrigsminister Kristian Jensen (V) har 95 millioner med til folk i nød i Syrien, Yemen og Etiopien, når han mandag rejser til Istanbul for at deltage i FN's humanitære topmøde.

Foto: Michael Bothager/Scanpix
Emma Qvirin Holst

Regeringen sender 95 millioner til flygtninge og folk i nød i Syrien, Yemen og Etiopien.

Det sker, når udenrigsminister Kristian Jensen (V) mandag rejser til Istanbul for at deltage i FN's humanitære topmøde.

”Jeg tager til det humanitære topmøde for at markere, at vi løfter vores del af ansvaret for den globale flygtningekrise. Og lidt til. Det understreges af bevillingen på 95 millioner kroner til nogle af verdens nødlidende,” siger Kristian Jensen i en pressemeddelelse.

Ved topmødet deltager politiske ledere fra hele verden sammen med FN-organisationer, NGO'er og virksomheder. De skal sammen drøfte løsninger på de humanitære problemer, der er med til at skabe den nuværende globale flygtninge- og migrantstrøm til blandt andet Europa.

Ifølge Udenrigsministeriet har i alt 125 millioner mennesker brug for humanitær bistand, mens 60 millioner mennesker er på flugt.

Samtidig med millionbevillingen understreger Kristian Jensen, at der også er brug for at nytænke måden at give hjælp på. Regeringen vil snart komme med en strategi, der skal sammentænke de humanitære indsatser med et langsigtet udviklingssamarbejde, hvilket er en af målsætningerne med FN-topmødet i Istanbul.

”Vi kan ikke blive ved med at give kortsigtet nødhjælp til stadig flere folk på flugt, der har brug for langsigtede løsninger og svar,” siger ministeren, der uddyber:

”Vi skal blive bedre til at udnytte de ressourcer, der ligger i de traditionelle nødhjælpsorganisationer. Vi skal blive bedre til at inddrage de lokalsamfund, der er ramt af krige og væbnede konflikter. Og vi skal blive bedre til at inddrage private virksomheder.”

Dokumentation

Fakta om den danske bevilling på 95 millioner kroner

60 millioner kroner går til Syrien, 25 millioner kroner til Yemen og 10 millioner kroner til Etiopien. Pengene kanaliseres gennem FN’s Flygtningehøjkommissariat (UNHCR), FN’s befolkningsprogram (UNFPA), den Internationale Røde Kors Komité (ICRC), FN’s Fødevareprogram (WFP) og til et stort regeringsprogram i Etiopien for at hjælpe de mere end 10 millioner mennesker, der er blevet akut ramt af de seneste måneders tørke forårsaget af vejrfænomenet El Niño.

Kilde: Udenrigsministeriet


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00