Taksøe: Vi skal bruge udviklingsbistanden som risikovillig kapital

UDREDNING: Peter Taksøe-Jensen lægger op til en større rolle for risikovillig kapital i den danske udviklingsbistand. Danmark skal vælge 3-5 verdensmål og lave en investeringsfond for hver, mener han.

Henrik Axel Lynge BuchterToke Gade Crone Kristiansen

Peter Taksøe-Jensen præsenterede mandag sin udredning for Danmarks udenrigs- og sikkerhedspolitik. Her foreslog han at fokusere udviklingsbistanden yderligere mod en bestemt område af FN's verdensmål. 

Den udenrigspolitiske gransker foreslog konkret, at Danmark udvælger 3-5 af FN’s nye verdensmål og fokuserer på dem. 

Her skal private midler spille en større rolle, fordi det ellers ikke vil være muligt at opnå de fire procent af BNI, som estimeres at være nødvendigt at bruge for at opfylde målene. I øjeblikket bruger Danmark 0,7 procent af BNI på udviklingsbistand.

"Vi må erkende, at private midler skal spille en større rolle, hvis vi skal kunne løfte den dagsorden," sagde Peter Taksøe-Jensen, som særligt fremhævede det arbejde, som allerede nu foregår i Industrialiseringfonden for Udviklingslande, IFU.

"IFU har allerede en klimafond og en landbrugsfond. Jeg synes, vi skal lave en for hver af områderne og så gøre dem større," tilføjede han.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00