Trump klar til at skære dybt i ulandsbistanden

USA: Verdens største bidragsyder af ulandshjælp, USA, ser ud til at ville skære dybt i udviklingshjælpen – og det kan betyde nye flygtningestrømme mod Europa, advarer Røde Kors.

Vi skal stoppe med at sende udenlandsk bistand til lande, der hader os, og i stedet bruge penge til at genopbygge vores tunneler, veje, broer og skoler,” 
Vi skal stoppe med at sende udenlandsk bistand til lande, der hader os, og i stedet bruge penge til at genopbygge vores tunneler, veje, broer og skoler,” Foto: Nicholas Kamm/Scanpix
Kasper Frandsen

Mange folk kæmper for at blive i Syrien, men mister de hjælpen, kan konsekvensen hurtigt blive, at flere vil overveje at bevæge sig videre.

Anders Ladekarl
Generalsekretær i Røde Kors

Hvis det står til USA’s præsident, Donald J. Trump, skal der formentlig skæres dybt i amerikansk udviklingsbistand.

For mens den nye præsident lægger op til massiv oprustning af det amerikanske militær på 380 milliarder kroner, står resten af de offentlige budgetter til at blive beskåret.

Ifølge amerikanske medier viser lækkede oplysninger, at Trump lægger op til relativt store besparelser på 37 procent i det amerikanske udenrigsministerium og på udviklingshjælpen, der udgør ca. to-tredjedele af de to poster tilsammen.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00