Program i Yemen

Formålet med vores indsats i Yemen

Selv før borgerkrigen brød ud i 2015 var Yemen et af de fattigste lande i den arabiske verden, og landet er rangeret som nr. 168 ud af 188 på FN’s udviklingsindeks. Situationen er blevet forværret af borgerkrigen, og i dag har over 18 millioner mennesker behov for nødhjælp. Derfor arbejder Røde Kors i Danmark sammen med Yemen Røde Halvmåne for at bidrage til fattigdomsreduktion og bæredygtig udvikling i landet, gennem at styrke lokalsamfunds modstandsdygtighed og støtte lokale myndigheder i at bedre kunne yde basale tjenester til befolkningen.

Opfyldelse af basale behov

Vi arbejder i Rayma-governatet i Yemen, hvor befolkningen er sårbar overfor naturkatastrofer, mangel på vand, sygdommer, fejlernæring, manglende kundskab om reproduktiv sundhed og arbejdsledighed. Målgruppen for vores indsats er 16.000 kvinder, mænd, unge og børn som bor i afsidesliggende og isolerede lokalsamfund i Rayma-governatet. For at sikre at sårbare grupper i dette distrikt får opfyldt sine basale behov på kort sigt støtter vi sundhedsydelser, bl.a. ved at oplære traditionelle jordmødre, give teknisk støtte så tilfælde af fejlernæring kan identificeres og henvises og give medicinsk udstyr til de lokale sundhedsklinikker. Programmet indeholder også indsatser for at forbedre adgangen til vand og forbedrede sanitære forhold, bl.a. ved at bygge og restaurere vandpumper og latriner.

Samarbejde med lokale og nationale myndigheder og lokalt ejerskab

For at sikre bæredygtig udvikling arbejder vi med at bygge partnerskab mellem lokale myndigheder og de sårbare lokalsamfund. Der oprettes styregrupper på lokalt, regionalt og nationalt niveau hvor repræsentanter fra lokalsamfundene, lokale myndigheder, civilsamfundsorganisationer og relevante ministerier mødes for at diskutere implementeringen af programmet. Medlemmer af lokalsamfundet vil oplæres i, hvordan de bedre kan samarbejde med lokale og national myndigheder, for at sikre at de modtager de ydelser de har behov for.

Derudover oprettes der lokale komiteer som fokuserer på sundhed, vand og sanitære forhold som vil følge op på konstruktionen og vedligeholdelsen af lokale vand- og sanitærsystemer og dermed sikrer lokalt ejerskab til programmet.

For at forbedre lokalsamfundets modstandsdygtighed mod menneskeskabte- og naturkatastrofer opretter vi lokale komitéer som vil blive trænet i katastrofeforebyggelse og katastrofehåndtering, og bistår dem med at lave planer for katastroferespons i deres lokalsamfund. 

Et stærkere Yemen Røde Halvmåne

Som en del af programmet rekruttere vi også flere frivillige til Yemen Røde Halvmåne, som vil blive lokale ressource-personer i deres lokalsamfund og bidrage til øget viden omkring sundhed, førstehjælp og ernæring. Vi vil også træne Yemen Røde Halvmåne ansatte og frivillige i projektstyring, konflikthåndtering og forhandling.

Programmet løber frem til 31. juli 2018 og det samlede budget for programmet er 9.080.000 DKK, hvoraf EU har bidraget med 70 procent. 


Dette indhold er leveret automatisk via RSS uden ansvar for Altinget