Færch fonden (og Frode L.E. Madsens fond)

Røde Kors’ frivillige og medarbejdere i hele Europa har, siden krisen eskalerede i 2015, samarbejdet med myndigheder og lokale og internationale organisationer om at hjælpe mennesker på flugt - både når de ankommer til Europa, på flugten gennem Europa og i modtage-, transit- og flygtningelejre.

Frode L.E. Madsens Almennyttige Fond støtter flygtningekrisen i Grækenland. Røde Kors i Danmark har i samarbejde med fonden især fokus på at hjælpe flygtninge i Grækenland, på de græske øer såvel som på fastlandet, hvor de lever under kritisable forhold og med stor usikkerhed om deres videre skæbne. Vi er til stede i en række flygtningelejre i Grækenland, hvor vi blandt andet yder førstehjælp og psykosocial støtte til flygtninge, sikre adgang til sundhedsydelser samt uddeler nødhjælp i form af bl.a. mad, hygiejneartikler og soveposer. Derudover hjælper vi flygtningene med at finde forsvundne familiemedlemmer, med at oplade deres mobiltelefoner og få internetadgang, så de kan komme i kontakt med familie og venner.

Fondens donation betyder, at Røde Kors kan dække medicinuddelinger/-behandlinger for flygtninge og dermed har de mest udsatte flygtninge modtaget livsnødvendige lægemidler og hjælp, som ikke dækkes af andre myndigheder – fx diabetesmedicin. Derudover har donationen i Grækenland bidraget til, at vi kan uddele pakker med mad og ‘nonfood’ varer, herunder hygiejneartikler.


Dette indhold er leveret automatisk via RSS uden ansvar for Altinget