Nordea Fonden

Formålet med projektet er at børn på Røde Kors’ asylcentre oplever glæden ved, og styrkes af, at være fysisk aktive igennem fodbold. Derudover etablerer de positive fællesskaber via holdsport, både internt på centreret men også til børn i de lokale idrætsforeninger. Deres deltagelse i projektet skal give dem et godt afsæt for fremtidig tilknytning til lokale idrætsforeninger og dermed muligheden for at indgå i dialog med lokalsamfundet og fællesskabet.

Røde Kors og Spillerforeningen (i samarbejde med frivillige fra Ungdommens Røde Kors) arrangerer sammen en ugentlig fodboldtræning til i alt 8000 børn i alderen 6-17 år fra Røde Kors’ asylskoler i Lynge, Jelling, Dianalund, Grenå og Rønne. Træningen sker i faste rammer, hvor børnene får sociale færdigheder og kompetencer, der på sigt skal give dem bedre forudsætninger for at deltage i skole- og uddannelsesforløb. 

Gennem den ugentlige træning lærer børnene at håndtere, at der bliver stillet krav til dem, ligesom de får redskaber til for eksempel at holde koncentrationen i længere tid ad gangen og til at håndtere pressede eller stressede situationer. Ligeledes kan de faste rammer, som træningen foregår under virke traume- og stressreducerende for det enkelte barn og dermed være med til at gøre ventetiden for deres asylsag mere overskuelig. . Træningen integreres i børnenes skoleforløb, og placeres i de aktivitetstimer, som skolereformen har introduceret. Således vil også lærere fra asylcentrenes skoler deltage i træningen. Dette både for at sikre tryghed og stabilitet ved igangsættelse, og for at kunne koble det fodboldmæssige til øvrige skoleaktiviteter. 


Dette indhold er leveret automatisk via RSS uden ansvar for Altinget