Obama
Selvom præsidentvalget har været i gang længe, starter den officielle del af Obamas kampagneaktiviteter først 5. maj. (Foto: Marc Nozell/Wikimedia Commons))

Obamas valgkamp starter 5. maj ? officielt

Af |
26. april 2012 kl. 10:00
VALGKAMP: Præsidentens kampagnechef siger, at kampagnen begynder stille og roligt i maj.
| Flere

LOS ANGELES - Og her gik man så og troede, at valgkampen for længst var skudt i gang.

Men det er den ikke officielt endnu, i hvert fald ikke fra præsident Obamas side. Hans egentlige kampagneaktiviteter starter først 5. maj, hvor præsidenten holder to store kick-off-taler på Ohio State University og Virginia Commonwealth University.

Og det er ikke tilfældigt, at Obama vælger netop disse to steder. Obama fører lige nu i Ohio, mens Virginia bølger lidt frem og tilbage. Obama førte med hele 8 procentpoint ifølge Quinnipiac i marts, mens Romney fører med et enkelt procentpoint i Virginia lige nu, ifølge Rasmussen.

Obama har altså en del arbejde at gøre i begge stater, dels for at holde sin føring i Ohio, der nok er den vigtigste svingstat af dem alle, og dels for at tilbagevinde føringen i Virginia. At han så vælger at holde de to rallies på universiteter, er heller ikke tilfældigt. Lige nu går debatten om renteforhøjelser på studielån højt i USA, og Obama satser hårdt på uddannelse i hele sit politiske image.

Ventede på Gingrichs afgang
Men det bliver "ikke en 0-100 km/t-start", hvis man skal tro Obamas kampagnechef, Jim Messina. Det bliver i stedet en "oprampning", sådan at kampagnetoget kommer stille og roligt i gang. Det sagde kampagnechefen til et telefonpressemøde onsdag.

Politiske medier, som blandt andet Politico, har lagt vægt på, at annonceringen af Obamas kampagne-start kom mindre end 24 timer efter, Romney vandt fem delstater i primærvalgene tirsdag aften USA-tid. Obama-kampagnen har altså ventet, indtil Newt Gingrich var helt ude af spillet, før de skød deres kampagneaktiviteter i gang.

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK
Altinget.dk er en uafhængig, journalistisk netavis, der skriver om dansk og international politik. Bestil Altinget.dks gratis daglige overblik her.

God fornøjelse,
Mvh. Rasmus Nielsen, chefredaktør
Email:
Kære læser,

Du er blevet opmærksom på en artikel fra Altinget.dk gennem Infomedia.

Hvis du er abonnent hos Altinget.dk og er logget ind med emailadresse og kode, kommer du direkte ind på den artikel, du har ønsket at se. Glemt kode - klik her.

Hvis du ikke er abonnent, kan du hurtigt og nemt bestille et gratis og uforpligtende prøveabonnement her.

God fornøjelse.

Andrew Sullivan, The Atlantic 0:15
Washington Wire, Wall Street Journal 0:02
Andrew Sullivan, The Atlantic 23:43
Sort pil Læs mere
MODTAG DET GRATIS NYHEDSBREV FRA ALTINGET | USA