Det sagde Løkke og Frederiksen om sundhed under afslutningsdebatten

DOKUMENTATION: Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og S-formand Mette Frederiksen omtalte begge sundhedsområdet under onsdagens afslutningsdebat i Folketinget. Læs her, hvad de sagde.

Tyson W. Lyall

Onsdag var både statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Socialdemokraternes leder, Mette Frederiksen, på talerstolen under Folketingets afslutningsdebat.

Undervejs berørte de to toppolitikere begge sundhedsområdet. Mette Frederiksen åbnede sin tale med en beretning om et dødeligt overfald i socialpsykiatrien, mens statsministeren blandt andet gennemgik sine sundhedspolitiske ”sejre”.

Få overblikket over det sundhedsrelaterede indhold her, eller læs begge taler i deres fulde længde her (Lars Løkke Rasmussen) og her (Mette Frederiksen).

Lars Løkke Rasmussen:

(…)

Jeg er varm tilhænger at et trygt velfærdssamfund. Hvad er mere grundlæggende for trygheden end at kunne få behandling, når du er syg?

Det er min vision, at borgeren skal have en sundhedsbehandling af høj kvalitet. Uanset postnummer. Uafhængigt af pengepung.

Den vision tog vi hul på at realisere tilbage i 2001. Siden er vi nået langt. Bedre kræftbehandling. Supersygehuse. Patientrettigheder. Men vi er ikke nået langt nok. Det kommer vi aldrig. Vi skal altid gøre det bedre.

Regeringen tilfører 2,4 milliarder kroner ekstra til sundhed i år – 2,4 milliarder kroner. Det er præcis, hvad vi gik til valg på. Det er en halv milliard mere, end den tidligere regering gik til valg på.

0:000:00