EU vil sætte fart på europæisk internet

BREDBÅND: EU-Kommissionen har fremlagt en række forslag, som skal fremme investeringer i digital infrastruktur. Planen er at give flere europæere adgang til ”lynhurtigt bredbånd”.

Tyson W. Lyall

Der skal fart på de europæiske internetopkoblinger.

Det mener EU-Kommissionen i alt fald.

"Det er nødvendigt, at vi er forbundet. Det er nødvendigt for vores økonomier. Vores folk. Og der er brug for, at vi investerer i disse forbindelser nu,” sagde EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, under sin såkaldte state of the union-tale onsdag sidste uge. 

EU-Kommissionen bakker op om Jean-Claude Junckers ord med en række forslag, som skal få internethastighederne til at stige på kontinentet.

Kommissionens mål er blandt andet, at alle europæiske husstande i 2025 skal have adgang til internetforbindelse med downloadhastigheder på minimum 100 megabit per sekund.

Samtidig skal alle europæiske byområder og store veje have ”uforstyrret” adgang til 5G-netværk.

EU-Kommissionen har derfor fremlagt en række forslag til ændringer af reglerne på teleområdet, som skal tilskynde til udviklingen. Forslagene handler blandt andet om en ændret konkurrenceregulering af telesektoren og forbedring af forbrugervilkårene på området.

(Læs EU-Kommissionens gennemgang af forslagene her – på engelsk)

Den danske energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) roser forslagene, som han dog lige skal have ”læst ned i detaljerne”.

0:000:00