Kommissionen præsenterer grønbog om mobil sundhed

M-SUNDHED: En ny grønbog fra EU-Kommissionen om mobile sundhedsydelser skal give forslag til, hvordan man kan digitalisere sundhedsvæsnet bedst muligt. Bogen er i høring frem til juli.
Foto: Colourbox

Digital sundhed er nu også på dagsordenen i EU.

Kommissionen har i april åbnet op for en høring om mobile sundhedsydelser, også kaldet "m-sundhed". I den forbindelsen har man udarbejdet en grønbog som udkast. 

Målet med grønbogen er at præsentere forskellige løsninger, så man med apps og andre mobile platforme får adgang til medicinsk information og oplysning om folkesundhed. 

I grønbogen beskriver Kommissionen m-sundhedsløsninger som "en bred vifte af tekniske løsninger, der bl.a. måler vitale parametre såsom hjerterytme, blodsukker, blodtryk, kropstemperatur og hjerneaktivitet. Vigtige eksempler på apps er kommunikations-, informations- og motivationsværktøjer, f.eks. medicin-alarmer eller værktøjer, som giver anbefalinger vedrørende kost og fitness".

Det er bl.a. den øgede adgang til mobilnettet på tværs af landegrænser og væksten i markedet for smartphones, der ifølge Kommissionen former potentialet med at digitalisere forskellige sundhedsydelser. 

Grønbogen er sendt i høring frem til 2. juli. Her forventer man bl.a. at få input vedrørende databeskyttelse, borgertillid og patientsikkerhed, og hvilken rolle EU skal spille i at digitalisere sundheden. 

Efter grønbogen har været i høring, tager Kommissionen de svar, den modtager, og offentliggør de næste skridt i processen i løbet af 2015.

0:000:00