Debat

Ny debat: Står antik lovgivning i vejen for en digital fremtid?

DISRUPTION: Hvor drastisk kan man gå til værks for at fremme digitaliseringen i den offentlige sektor? Det vil et panel af eksperter og politikere diskutere den næste tid. Mød panelet her.

Foto: Mogens Ladegaard/scanpix
Peter Pagh-Schlegel
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Bevægelsen mod en digital fremtid er blokeret af antik lovgivning. Sådan lyder det fra flere i it-branchen, der gerne ser, at man får ryddet ud i den lovgivning, der spænder ben for Danmarks digitale potentiale.

De Radikale foreslog i september, at man oprettede en ny disruptiv task force med base i Statsministeriet, der skal udfordre – eller disrupte – lovgivningen på tværs af ministerierne.

Men hvad skal man helt konkret gøre for, at den offentlige sektor kan træde ind i den digitale fremtid? Gør den nuværende regering nok?

Eller skal vi passe på med ukritisk at adoptere ideologi og forestillinger om fremtiden ved at bruge disruption-terminologi til at tale om digitalisering?

Foto: Scanpix

Og er der grænser for, hvor meget digitalisering man kan tvinge ned over hovedet på den offentlig sektor?

Det vil et panel af eksperter og politikere diskutere de kommende uger.

Mød panelet her:

Adam Lebech
Adam Lebech er branchedirektør i Dansk Industri Digital. Som tidligere embedsmand i finansministeriet var han en del af den task force, som Anders Fogh Rasmussen nedsatte kort efter, at han overtog regeringsmagten i 2001, og som blandt andet førte til fødslen af NemId.

Anders Colding-Jørgensen
Anders Colding-Jørgensen er foredragsholder, skribent og digital iværksætter. Han har en kandidatgrad i psykologi fra Københavns Universitet og arbejder med digital kommunikation.

Bjarke Møller
Bjarke Møller er direktør for Tænketanken Europa og leder tænketankens arbejde. Netop nu arbejder tænketanken på en rapport, "Disrupting Europe – from laggard to digital frontrunner," om digitaliseringen af Europa. Fra 2008 til 2013 var Bjarke Møller chefredaktør på Mandag Morgen.

Ejvind Jørgensen
Ejvind Jørgensen er strategidirektør i softwarefirmaet cBrain og formand for Dansk IT's tænketank, Danmark 3,0.

Ida Auken (R)
Ida Auken er medlem af Folketinget og it-ordfører for De Radikale. Hun er uddannet teolog fra Københavns Universitet og var miljøminister i perioden fra 2011 til 2014, dengang for partiet SF.

Jesper Balslev
Jesper Balslev er cand.mag. og lektor på Københavns Erhvervsakademi. Han har ph.d.-stipendiat ved Roskilde Universitet, hvor han undersøger, hvordan det faglige menneske kan etablere kriterier for valg af digitale teknologier til innovative formål. Jesper Balslev er tidligere adjunkt i Communication Design.

Laila Pawlak
Laila Pawlak er en international oplægsholder og ekspert i disruption og fremtidens kundeoplevelser. Hun er stifter af de prisvindende virksomheder DARE2, DARE2mansion og Thinkubator og er en del af fakultetet ved Singularity University. Hun har to gange været nomineret til Årets Kvindelige Iværksætter.

Torsten Schack Pedersen (V)
Torsten Schack Pedersen er medlem af Folketinget og it-ordfører for Venstre. Han er uddannet økonom og var landsformand for Venstre Ungdom fra 2001 til 2003.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bjarke Møller

Direktør, Rådet for Grøn Omstilling
executive leadership (Columbia Uni. 2014)

Ida Auken

MF (S), fhv. miljøminister (SF)
cand.theol. (Københavns Uni. 2006)

Torsten Schack Pedersen

MF (V)
HH (Nordvestjysk Handelsgymnasium 1995), cand.polit. (Københavns Uni. 2004)

0:000:00