Debat

Ny paneldebat: Er business cases økonomisk ønsketænkning?

DEBAT: Kan vi stole på de velfærdsteknologiske business cases? Eller er de i virkeligheden blot økonomisk ønsketænkning? Det sætter et nyt hold af debattører fokus på i den kommende måned. Mød panelet her. 

Et nyt hold af debattører sætter fokus på, hvovidt vi kan stole på de velfærdsteknologiske business cases.
Et nyt hold af debattører sætter fokus på, hvovidt vi kan stole på de velfærdsteknologiske business cases.Foto: Colourbox
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Beslutningerne om at starte nye velfærdsteknologiske projekter bliver ofte truffet på baggrund af business cases, der spår om store økonomiske gevinster for samfundet.

Men er de økonomiske beregninger til at stole på?

Altinget har spurgt et nyt hold af debattører: Er de velfærdsteknologiske business cases nødvendige, og er de til at stole på? Eller er forventningerne til velfærdsteknologi i virkeligheden baseret på skrøbelige og usaglige beregninger, der ikke har hold i virkeligheden, som professor Kjeld Møller Pedersen kritiserede i Altinget forleden? Og hvad skal der i så fald til for at få den nødvendige evidens for projekternes gevinster?

Mød panelet her.

Kristian Kidholm
Forskningsleder ved Center for Innovativ Medicinsk Teknologi ved OUH og lektor i sundhedsøkonomi ved Syddansk Universitet. Kristian Kidholm har de sidste fem år haft fokus på evaluering af telemedicin, blandt andet som ansvarlig for evaluering af telemedicin i projekterne Renewing Health og United4Health. Han har en ph.d i sundhedsøkonomi ved Syddansk Universitet. 

Rikke Hougaard Zeberg
Vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen. Rikke Hougaard Zeberg er tidligere underdirektør i DR Nyheder. Hun har desuden været kontorchef i Center for Kvalitet, Afbureaukratisering og Ledelse i Finansministeriets departement samt chefkonsulent i Den Digitale Taskforce og Regelforenklingskontoret i Finansministeriets departement. Hun er uddannet cand.merc.jur.

Diana Reerman
Specialkonsulent i Sundhedsdatatyrelsens Udvikling, Strategi og Arkitektur. Diana Reerman har i flere år arbejdet med medicinsk teknologivurdering og evidens i Sundhedsstyrelsen. Hun er kandidat i folkesundhedsvidenskab.

Stephanie Lose (V)
Regionsrådsformand i Region Syddanmark og formand for Danske Regioners udvalg for sundhedsinnovation og erhvervsfremme. Stephanie Lose er uddannet økonom, cand.oecon., fra Syddansk Universitet.

Kjeld Møller Pedersen
Professor i sundhedsøkonomi- og politik ved Syddansk Universitet og Aalborg Universitet.

Dorte Stigaard
Direktør i Region Nordjylland. Dorte Stigaard er tidligere direktør for Regional Udvikling, IT, Innovation og Kommunikation i Region Nordjylland. Hun er uddannet cand.mag. i tysk og humanistisk datalogi ved Aalborg Universitet. 

Gitte Duelund Jensen og Kaare Pedersen
Gitte Duelund Jensen er leder af Center for velfærdsteknologi i KL, og Kaare Pedersen er projektchef i Arbejdsgange og IT-arkitektur, også i KL. Gitte Duelund Jensen kommer fra en stilling som chefkonsulent i Fælleskommunalt Sundhedssekretariat for de 22 kommuner i Region Syddanmark. Kaare Pedersen er tidligere centerchef i Sorø Kommune. Han er uddannet cand.techn.soc. og har en ph.d. i samfundsvidenskab ved RUC.



Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00