Nyhedsoverblik: Nyt landkort over brug af velfærdsteknologi

OVERBLIK: Digitalt landkort fra KL giver oversigt over kommunernes brug af velfærdsteknologi / Eksportfremstød i Kina gav resultater.

Klaus Ulrik Mortensen

KL’s Center for Velfærdsteknologi har netop lanceret et digitalt landkort, hvor kommunerne kan udveksle erfaringer omkring brug af velfærdsteknologi.

Det velfærdsteknologiske landkort er udarbejdet på baggrund af en stor efterspørgsel fra kommunerne om at få indblik i hinandens erfaringer. Den enkelte kommune kan indtaste projekter på det velfærdsteknologiske område, som enten er fuldt implementeret, igangværende, eller som af forskellige årsager er stoppet før tid.

Udover at dele egne projekter kan kommunerne blandt andet søge på specifikke indsatsområder, implementeringsstatus og målgrupper, så det via landkortet er nemt og hurtigt at finde frem til andre kommuners erfaringer.

”Det er en simpel måde at gøre den store viden, som kommunerne har, til fælles viden. Kommunerne kan via landkortet i visse tilfælde springe begynderleddet over. På den måde kan det hjælpe udvikling og implementering af velfærdsteknologiske løsninger bedre på vej,” siger centerleder, Gitte Duelund Jensen, til KL’s hjemmeside.

Center for Velfærdsteknologi opfordrer alle kommuner til at føde ind med informationer, da det er afgørende for, at kortet bliver så aktuelt og anvendeligt som muligt.

Det digitale landkort kan hentes her

Da den danske regering og sundhedsindustri i foråret var på officielt statsbesøg i Kina, landede virksomheden Welfare Denmark en partnerskabsaftale med lovende perspektiver. Det skriver Electronic Supply.

Welfare Denmark står bag en virtuel teknologi, der gør det muligt at genoptræne borgere i eget hjem eller på plejehjem via en telemedicinsk løsning - en løsning, virksomheden blandt andet har udviklet via projekter indenfor offshore-industrien.

Nu skal Welfare Denmark sammen med sin kinesiske joint venture-partner etablere et research- og developmentcenter i Beijing, som skal være omdrejningspunktet for sundhedsrelateret it til det kinesiske marked.









0:000:00