Debat

Nyt debatpanel: Kommunerne har ordet

DEBAT: En række kommunale aktører vil i den kommende tid stille skarpt på den velfærdsteknologiske dagsorden i landets kommuner. Mød panelet her.

Foto: Colourbox
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Mere og mere velfærdsteknologi vinder indpas i de danske kommuner, der står over for store udfordringer på sundheds- og plejeområdet.

Altinget: velfærdsteknologi zoomer derfor i den næste måned ind på det kommunale arbejde med udbredelsen af velfærdsteknologi og har spurgt et hold af debattører: Hvordan arbejder din kommune med velfærdsteknologi? Hvad er øverst på den velfærdsteknologiske dagsorden?

Mød panelet her.

Ninna Thomsen (SF)
Sundheds- og omsorgsborgmester i København Kommune. Ninna Thomsen er politisk leder af SF København og er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet. 

Helle Adelborg (S)
Borgmester i Hvidovre Kommune. Helle Adelborg er uddannet lærer og pædagog og har været socialudvalgsformand i 15 år.

Knud Kristensen (K)
Borgmester i Vesthimmerland Kommune. Knud Kristensen var medlem af Folketinget fra 2007 til 2009, hvor han blev valgt som borgmester. Han er tidligere formand for Dansk Byggeri i Nordjylland.

Birgitte Schjerning Povlsen (K)
Formand for Social- og Sundhedsudvalget i Rudersdal Kommune. Birgitte Schjerning Povlsen har ti års erfaring fra det private erhvervsliv og har været ansat i SKAT siden 1999, hvor hun i HR-regi arbejder med ledelse og organisationsudvikling. Hun er uddannet etnolog tilbage i 1987. 

Lars Holt Kristensen
Projektleder i Hjørring Kommune. Lars Holt Kristensen er uddannet sociologi. Han var ansat i Nibe Kommune i 2006 og blev i 2007 ansat i Hjørring Kommune - Sundheds-, Ældre- og Handicapområdet. Har de seneste fire år arbejdet med digitalisering og velfærdsteknologi lige fra overordnet strategiarbejde til implementering af velfærdsteknologier og digitale løsninger på sundheds-, ældre og handicapområdet.

Morten Hoff
Chef for Center for Velfærdsteknologi i Odense Kommune. Morten Hoff har arbejdet med velfærdsteknologi i regi af University College Lillebælt, fokuseret på udvikling af sundhedsprofessionelles kompetencer inden for velfærdsteknologi og arbejdet med kommunal innovation og velfærdsteknologi de sidste syv år. Han har en ph.d.-grad med fokus på ældres oplevelser af aldring og fysisk aktivitet fra Syddansk Universitet.

Ivan Kjær Lauridsen
Velfærdsteknologichef i Center for Frihedsteknologi i Aarhus Kommune. Ivan Kjær Lauridsen er tidligere kontorchef i Sundhed- og Omsorgsstaben i Aarhus Kommune. Han er Master of Public Management fra Syddansk Univeristet og har en HD i organisation og ledelse fra Handelshøjskolen i Aarhus.

Claus Ugilt Østergaard
Udviklingskonsulent på Social og Handicapområdet i Esbjerg Kommune. Claus Ugilt Østergaard har i mere end 10 år arbejdet med velfærdsteknologi på sundhedsområdet i form af telemedicinske forskningsprojekter og på social området. Han er desuden Ph.d. studerende knyttet til Laboratoriet for Velfærdsteknologi, Telesundhed og Telerehabilitering, Institut for Medicin og Sundhedsteknologi, Aalborg Universitet. Han har en baggrund som Cand. Merc. fra Aalborg Universitet.

Wenche Svenning
Projektleder i Horsens Kommune. Wenche Svenning er ansat i en delt stilling mellem Hospitalsenheden Horsens og Horsens Kommune som projektleder for "Horsens på forkant med sundhed", som er et forsknings- og udviklingsprojekt med fokus på telemedicin og tværsektorielt samarbejde. Hun har en tidligere karriere i Vestas og SAS Airlines med fokus på projektledelse og procesoptimering. Kontoruddannet og har en merkonom i personaleudvikling, diplomuddannelse i ledelse samt teknologisk diplomuddannelse i projektledelse.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00